Film van de dag

Al Pacino als rechercheur die in weinig te onderscheiden is van de boef (Robert De Niro) op wie hij jaagt. Heat (1995) Pers: Al Pacino Dir: Michael Mann Ref: HEA099BV Photo Credit: [ Monarchy/Regency / The Kobal Collection ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement The Picture Desk

Heat. Michael Manns films (The Insider, Hancock) gaan veelal over gedreven professionals – politieagenten of criminelen van het type loners – zonder al te veel vrienden. Mann concentreert zich op de sociale en psychologische gevolgen van mensen die geobsedeerd met hun vak bezig zijn. Het komt ze duur te staan, kijk naar Heat. De politieagent (Al Pacino) die dag en nacht jaagt op de crimineel (Robert De Niro) krijgt respect voor zijn prooi. Maar intussen worden families verwaarloosd en liefdes op het spel gezet. Ook met Val Kilmer en John Voight. (Michael Mann, 1995, VS), Veronica, 20.30-0.00u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg