Al tien dagen in de file

Guoleizhuang, 24 aug. Al tien dagen lang staat er een file voor de poorten van Peking die inmiddels een lengte van honderd kilometer heeft bereikt. Het verkeer heeft momenteel een snelheid van 1 kilometer per dag. Oorzaak van de file vormen bouwactiviteiten in Peking die zeker tot midden september zullen duren. Het gaat om de weg van de stad Zhangjiakou, ten noordwesten van Peking, naar de hoofdstad. Veel verkeer komt uit Binnen-Mongolië, waar recent grote steenkoolvoorraden zijn ontdekt. Het verkeesvolume op de bewuste weg is de afgelopen jaren met 40 procent per jaar gestegen. Transportbedrijven is gevraagd voorlopig geen wagens richting Peking te laten rijden. Verkeerscongestie is een bekend verschijnsel in China, maar een file van tien dagen is ook daar uitzonderlijk. De lokale bevolking verdient intussen een centje bij met de verkoop van voedsel. Foto's AP/AFP In this photo taken on Monday, Aug. 23, 2010, truck drivers play cards in the shade of a truck jammed on an entrance ramp to the Beijing-Tibet Highway in Guoleizhuang township, in north China's Hebei province. The massive traffic jam that stretches for dozens of miles and hit its 10-day mark on Tuesday stems from road construction in Beijing that won't be finished until the middle of next month, an official said. (AP Photo) ** CHINA OUT **
Guoleizhuang, 24 aug. Al tien dagen lang staat er een file voor de poorten van Peking die inmiddels een lengte van honderd kilometer heeft bereikt. Het verkeer heeft momenteel een snelheid van 1 kilometer per dag. Oorzaak van de file vormen bouwactiviteiten in Peking die zeker tot midden september zullen duren. Het gaat om de weg van de stad Zhangjiakou, ten noordwesten van Peking, naar de hoofdstad. Veel verkeer komt uit Binnen-Mongolië, waar recent grote steenkoolvoorraden zijn ontdekt. Het verkeesvolume op de bewuste weg is de afgelopen jaren met 40 procent per jaar gestegen. Transportbedrijven is gevraagd voorlopig geen wagens richting Peking te laten rijden. Verkeerscongestie is een bekend verschijnsel in China, maar een file van tien dagen is ook daar uitzonderlijk. De lokale bevolking verdient intussen een centje bij met de verkoop van voedsel. Foto's AP/AFP In this photo taken on Monday, Aug. 23, 2010, truck drivers play cards in the shade of a truck jammed on an entrance ramp to the Beijing-Tibet Highway in Guoleizhuang township, in north China's Hebei province. The massive traffic jam that stretches for dozens of miles and hit its 10-day mark on Tuesday stems from road construction in Beijing that won't be finished until the middle of next month, an official said. (AP Photo) ** CHINA OUT ** AP