7 redenen om uit te gaan

Intiem concert in een container
Intiem concert in een container

1 festival

Zeeland Nazomerfestival

Zeeland. Van 24 aug t/m 4 sept. www.theaterzeelandia.nl

Twaalf dagen theater en dans op verrassende locaties in Zeeland met een festivalhart in de Abdij van Middelburg. Kleine producties, concerten, dans, kindervoorstellingen, literatuur, talkshows en workshops. Het Zeeland Nazomerfestival opent met ‘De Misantroop’ van Molière op landgoed Overduin in Oostkapelle.

2 strandtheater

La Musica Twee

Nijmegen: Waalstrand, verzamelen in Café Waalzicht. Tijd: 20.15u. Prijs: 10 euro. www.spaanse-peper.nl

Theatergroep Spaanse Peper speelt La Musica Twee van Marguerite Duras op een verlaten Waalstrand. Daar vindt tussen twee ex-geliefden een ontmoeting plaats die moet zorgen voor afsluiting van het verleden, maar volledige verwarring in het heden tot stand brengt.

3 muziek

Black Rebel Motorcycle Club

Utrecht: Tivoli. Tijd: 20.15u. Kaarten: 17 euro. www.tivoli.nl

Het Amerikaanse garagerocktrio Black Rebel Motorcycle Club staat al jaren bekend om haar groezelige gitaarmuren, slepende zang en anthem-achtige nummers maar maakt ook graag uitstapjes richting americana, spacefolk en psychedelica. In maart verscheen hun zesde studioalbum Beat The Devil’s Tattoo.

4 expositie

Urban Explorer

Enschede: Roombeek. T/m 12 sept. Gratis. www.tetem.nl

Metershoge Space Invaders, robot-sculpturen, Spiderman-constructies en interactieve kunst op de mobiele telefoon nemen Roombeek over. De kunstobjecten maken onderdeel uit van het project Urban Explorer, dat bestaat uit een binnen- en buitententoonstelling, een serie lab-events en activiteiten in de stad. Deelnemende kunstenaars zijn Arno Coenen, Pepijn van den Nieuwendijk, de Poppekastkrakers en MobileVideoNet.

5 toneel

Hedda Gabler

Amsterdam: Stadsschouwburg. Tijd: 20.00u. www.ssba.nl

Toneelgroep Amsterdam brengt (alleen in Stadsschouwburg Amsterdam) een reprise van Henrik Ibsens vrouwentragedie Hedda Gabler. De wilde Hedda (Halina Reijn) trouwt met de saaie Jurgen. Maar het leven als huisvrouw verstikt haar. Een jeugdliefde confronteert haar met de leegte van haar bestaan.

6 huiskamerconcerten

Ham Radio Communications

Groningen: Leliesingel. T/m 28 aug, vanaf 19.30u. Duur: 20 minuten. Entree: 3,50 euro. www.noorderzon.nl

Tijdens Noorderzon presenteert Ham Radio Communications (HRC) in een tot huiskamer omgetoverde container in het Noorderplantsoen kleine, intieme concerten. Vanavond: de Groningse experimentele formatie Sexton Creeps, Utrechtse banjopop van Goslink en het Belgische Marble Sounds met leden van Isbells.

7 rollerdisco

Skate Dance party

Amsterdam: Panama. Tijd: 19.00-01.00u. Entree: vrij, skatehuur: 5 euro. www.panama.nl

Bij de Skate Dance Rollerdisco kun je rollen tussen ervaren skaters, enthousiaste beginnelingen, breakdancers en geschoeide toeschouwers.