4 redenen om tv te kijken

Pacino ontmoet De Niro in Heat Heat (1995) Pers: Al Pacino Dir: Michael Mann Ref: HEA099BV Photo Credit: [ Monarchy/Regency / The Kobal Collection ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement The Picture Desk

1 misdaadfilm

Heat

Veronica, 20.30-0.00u.

Pas op het allerlaatst gebeurt dat waar Heat beroemd om werd: Al Pacino en Robert De Niro samen in beeld. In de voorafgaande 170 minuten draaien de rechercheur (Pacino) en de gangster (De Niro) weliswaar dicht om elkaar heen, maar nooit zijn ze tegelijk te zien. Zelfs niet in de zes minuten durende sleutelscène, als ze samen een kopje koffie drinken in een café. Michael Mann filmt de confrontatie tussen jager en prooi met wisselende close-ups. Voor een film die het eigenlijk moet hebben van mannen, auto’s en wapens zijn de vrouwen opmerkelijk sterk aanwezig.

2 dansfilm

Bring it on

RTL5, 20.30-22.30u.

Kleine film verschaft inzicht in de wereld van de (Amerikaanse) cheerleaders, die zich in landelijke competities met elkaar meten, en bevestigt clichés over lippenstiftfascisme en genadeloze competitie om een date met een van de jongens op het veld. Met Kirsten Dunst en Gabrielle Union. (Peyton Reed, 2000)

3 docu

Who killed Maggie?

Canvas, 22.15-23.10u.

Documentaire van William Karel over het einde van de politieke loopbaan van Margaret Thatcher in 1990. Thatcher is de enige vrouwelijke Britse premier tot nu toe (1979-1990). De ‘Iron Lady’ was één van de meest bewonderde én gehate politici van haar tijd. Maar haar val voltrok zich bliksemsnel. Haar populariteit bij de bevolking was tot een dieptepunt gedaald en ze kwam frontaal in botsing met haar medewerkers. Twintig jaar later reconstrueert deze documentaire het ‘complot’, met de volledige medewerking van de samenzweerders van toen. Tegen haar dochter Carol zei Thatcher later: „I will never forget... And I will never forgive them!”

4 serie

Mad Men

Ned.3, 23.15-23.59u.

Don Draper bezoekt op zakenreis in Los Angeles een oude bekende. In New York vergaderen de partners van Sterling Cooper over de koers van het bedrijf.

Bekijk de volledige programmagegevens op pagina 23.