Watersnood breidt zich uit in Pakistan

Basira, 23 aug. Slachtoffers van de watersnood in Pakistan, hier in de provincie Punjab. Het hoofd noodhulp van VN-kinderorganisatie Unicef noemde het tekort aan donaties vandaag "buitengewoon". Volgens hem is met twintig miljoen getroffenen sprake van "verreweg" de grootste humanitaire crisis in tientallen jaren. Dit weekeinde ontstonden nieuwe overstromingen in de zuidelijke provincie Sindh, waar de Indus uitmondt in de Arabische Zee. Met stenen en zandzakken proberen functionarissen in de stad Shadadkot een aarden wal die al op meerdere plaatsen in gebroken te versterken. Eentiende van de daklozen in Sindh heeft onderdak gevonden in kampen, de rest verblijft in veel gevallen zonder hulp in de openlucht of in geïmproviseerde onderkomens. Verwacht wordt dat het water de komende dagen de zee zal bereiken. Foto AFP A Pakistani man walks with a boy as they wade through floodwaters near the village of Basira in Punjab on August 22, 2010. UN agencies stepped up calls for donors to deliver on their pledges for Pakistan to prevent what UN chief Ban Ki-moon called a "slow-motion tsunami" from wreaking further catastrophe. Torrential monsoon rains unleashed the worst floods for 80 years, affecting 20 million people and an area the size of England in Pakistan's worst natural disaster that has already created economic, political and humanitarian chaos. AFP PHOTO/Pedro UGARTE AFP