vandaag

In het nieuws:

Demissionair minister Van der Hoeven van Economische Zaken bezoekt farmaciebedrijf MSD (voorheen Organon) in Oss, waar moederbedrijf Merck ruim 2.000 van de 4.000 banen wil schrappen. Ze praat daar met directie, personeel en commissarissen. De commissarissen hebben het besluit om de helft van het personeel te ontslaan afgekeurd.

Twee herdenkingen. In Estland wordt de ondertekening van het Molotov-Ribbentrop-pact in 1939 herdacht. Dit was het niet-aanvalsverdrag tussen Duitsland en de voormalige Sovjet-Unie, dat later door Hitler geschonden is. In Arnhem worden de slachtoffers herdacht die zijn gestorven in Japanse interneringskampen.

In Los Angeles begint de rechtszaak tegen Conrad Murray, de dokter van Michael Jackson, die wordt verdacht van nalatigheid bij de dood van de Amerikaanse popster, die vorig jaar aan een hartstilstand overleed.

De rechtbank vervolgt het liquidatieproces Passage in de extra beveiligde rechtszaal in Amsterdam-Osdorp. Inmiddels zijn er nieuwe anonieme getuigenverklaringen voor de verdediging in de zaak opgenomen, die stellen dat de kroongetuige in deze zaak, Peter la S., meer moorden heeft gepleegd dan hij het Openbaar Ministerie heeft opgebiecht toen hij een deal met justitie sloot.