Nat en wind

Na een onstuimige en natte start van de week blijft het de komende dagen stevig waaien. Ook vallen er buien of zijn er perioden met regen. Met maxima rond 19 graden is het te fris.

De actieve depressie die vandaag ten westen van Nederland passeerde richting de Noordzee, ligt morgen boven het zuiden van Noorwegen. Aan de zuidflank van dit lagedrukgebied blijft het bij ons stevig waaien. Ook vannacht vallen nog buien, met name in het noorden van het land. Het kwik daalt uiteindelijk naar 12 tot 15 graden.

Morgen is er ruimte voor de zon maar er zijn ook stapelwolken. Ook dan valt er in de noordelijke provincies nog een enkele bui. Met een stevige zuidwester, die af en toe nog hard is aan zee, wordt het niet veel warmer dan 18 graden op het strand tot 20 graden landinwaarts.

Boven Frankrijk bouwt zich een hogedrukgebied op dat naar het noordoosten trekt. Dit levert bij ons woensdag even wat rustiger en nagenoeg droog weer op met minder wind. Met maxima rond 19 graden blijft het wel aan de frisse kant.

Donderdag passeert er weer een storing met regen en opnieuw waait het dan stevig.

Ook vrijdag vallen nog een paar buien en blijft het waaien. In het weekeinde is er wat meer zon en wordt het weer wat rustiger maar ook dan is het niet overal droog.