Marineschip naar piraten in Somalië

Den Helder, 23 aug. Het bevoorradingsschip Hr. Ms. Amsterdam vertrok vanochtend vanuit Den Helder naar de wateren voor Somalië. Het marineschip zal daar van september tot en met november meedoen aan de anti-piraterijmissie Atalanta van de EU. De Amsterdam wordt ondermeer ingezet om op volle zee andere schepen te voorzien van brandstof, munitie en goederen. Op dit moment doet de marine, met het fregat De Zeven Provinciën, ook mee aan de operatie Ocean Shield van de NAVO bij Somalië. Onlangs besloot de Tweede Kamer de deelname aan de EU-missie te verlengen. Alleen de PVV stemde tegen. Foto Bas Czerwinski 23-08-2010, Den Helder. Vertrek van de Amsterdam naar de wateren bij Somalie. Marine personeel op het dek neemt afscheid van achterblijvers. Foto Bas Czerwinski