Kort nieuws Sport

Federer voor vierde keer winnaar van toernooi Cincinnati

CINCINNATI, 23 aug. Roger Federer heeft gisteren het ATP-toernooi van Cincinnati gewonnen. De als derde geplaatste Zwitserse tennisser was in drie sets te sterk voor de Amerikaan Mardy Fish 6-7 (5), 7-6 (1), 6-4. Het was de vierde keer dat Federer het toernooi in Cincinnati op zijn naam schreef. De finale in Cincinnati was de negentigste uit de carrière van de Zwitserse voormalig nummer één van de wereld. In 63 daarvan toonde Federer zich de sterkste. (ANP)

Trainer Maaskant weg bij NAC Breda

BREDA, 23 aug. Trainer Robert Maaskant heeft per direct afscheid genomen van NAC Breda. De 41-jarige Maaskant gaat aan de slag bij Wisla Krakow uit Polen. Dat maakte NAC zaterdag bekend. De spelersgroep van NAC Breda werd tijdens de busreis naar Heerenveen verrast door het vertrek van Maaskant naar het Poolse Wisla Krakow. „Wij wisten nul komma nul”, zei aanvoerder Rob Penders. Maaskant werkte sinds 2008 in Breda. Afgelopen jaar werden de Brabanders tiende in de eredivisie. (ANP)

Volleybalsters sluiten af met zege

TOKIO, 23 aug. De Nederlandse volleybalsters hebben de World Grand Prix gisteren afgesloten met een overwinning. In Tokio versloeg het team van bondscoach Avital Selinger Japan met 3-2 (25-19, 22-25, 38-36, 16-25 en 15-11). Nederland, dat al geen zicht meer had op het bereiken van de finaleronde van het landentoernooi, eindigde als zevende. De ploeg van Selinger, die de Grand Prix in 2007 won, gaat zich nu voorbereiden op het wereldkampioenschap in Japan in oktober. (ANP)

Cairoli prolongeert wereldtitel MX1

CAMPO GRANDE, 23 aug. Antonio Cairoli heeft zijn wereldtitel in de MX1-klasse geprolongeerd. De Italiaanse motorcrosser won gisteren in Campo Grande op zijn KTM de GP van Brazilië. Door zijn zevende zege van het seizoen werd hij in de WK-stand onbereikbaar voor de concurrentie. In de MX2 maakte Ken Roczen (Suzuki) iets van zijn achterstand op de Franse WK-leider Marvin Musquin goed. Die heeft echter nog een veilige marge van 72 punten. Het Nederlandse talent Jeffrey Herlings ontbrak door een schouderblessure. Hij komt dit seizoen niet meer in actie, maar bezet nog wel de vierde plaats in de WK-stand. (ANP)

Succes voor amazone Tepper

ROYAN, 23 aug. Suzanne Tepper heeft in de Franse plaats Royan een van de grootste successen uit haar hippische carrière geboekt. De amazone uit Veendam won gisteren de Grote Prijs. Ze vormde met Alwin Z de snelste foutloze combinatie in de barrage en verdiende daarmee 9.000 euro. Tepper bleef in de extra omloop de Fransman Reynald Angot (Navy Blue Tarroy) net voor. Het verschil was ruim een tiende. De Zwitser Gregoire Oberson (Edesa's November) eindigde als derde. (ANP)