Komkommernieuws

Zwemverbod door krokodil van hout

BOULOGNE-SUR-MER. Een krokodil zorgde ervoor dat duizenden badgasten in de omgeving van het Franse Boulogne-sur-Mer een zwemverbod kregen in de zee. Zaterdag werd het reptiel opgemerkt in de buurt van zeilboten bij de haven van Boulogne-sur-Mer, waarna de lokale autoriteiten voor alle zekerheid besloten de rode vlaggen te hijsen op de stranden. Dat meldt een woordvoerder van de gemeente. Alle dierentuinen en reptielencentra in de buurt kregen de vraag na te kijken of ze een krokodil missen. Een grootschalige zoektocht werd gestart door politie, de brandweer en het leger. De Franse kustwacht liet zondag weten dat het gewoon om een drijvend stuk hout gaat. Eerder deze week werden een aantal Franse stranden gesloten omdat er een haai gezien zou zijn. Het bleek later om een dolfijn te gaan. (AD)

Geen roze slip agent

AMSTERDAM. Politieagenten van het Engelse district West Midlands hebben van hun superieuren te horen gekregen dat het onverstandig is om roze ondergoed te dragen, zo meldt de Britse krant The Mirror. Volgens de leiding van het politiedistrict is het onverstandig de straat op te gaan zonder ‘fatsoenlijk’ ondergoed. De instructie van het management is zeer slecht gevallen. De agenten reageerden verbaasd en vinden het belachelijk dat ze ‘als kinderen worden behandeld’. (De Telegraaf)

Nieuw record voor breken vasten

ISTANBUL. Door gezamenlijk het vasten te breken, hebben meer dan 41.000 Turken een nieuw record gevestigd voor de langste iftartafel ter wereld. In de wijk Esenler van Istanbul stonden zaterdagavond in totaal 7020 tafels klaar over een lengte van circa 10 kilometer om het vasten te breken, meldde het persbureau Anadolu gisteren. Er werd meer dan tien ton rijst en acht ton vlees verschalkt. Bij het festijn waren vijftig waarnemers van het Guinness Book of Records aanwezig. Tijdens de hele maand ramadan vasten moslims van zonsopkomst tot zonsondergang. Ze onthouden zich dan van eten, drinken, roken en seksuele omgang. Het breken van het vasten heet in het Arabisch iftar. (ANP)

Boer houdt koe met twee koppen

Servië. Er is vorige maand een koe met twee koppen is afgelopen maand geboren in Servië. De boer werd door dierenartsen aangeraden om het kalfje te doden, maar hij kon dit niet over zijn hart verkrijgen. De geboorte van het dier werd pas gisteren bekendgemaakt, omdat de koe nog altijd gezond en wel leeft. „Ik zou het dier nooit laten lijden, maar het lijkt erop dat het plezier heeft in het leven,” zo verklaart de eigenaar. „Ik voed hem met een flesje en hij volgt me overal waar ik ga.” (Spits)

Rijstnieuws per sms voor Filippijnse boer

MANILLA. Rijstboeren op de Filippijnen kunnen binnenkort per sms advies krijgen over hoe ze hun rijst het beste kunnen laten groeien. De boeren moeten daarvoor naar een telefoonnummer bellen en wat informatie verstrekken, waarna ze binnen een paar minuten een tekstbericht krijgen met een specifiek advies voor hun akkers. Dat meldde de BBC gisteren. Het sms-systeem is ontwikkeld door het Filippijnse ministerie van Landbouw en het Internationale Rijst Onderzoeksinstituut. „We hebben ontdekt dat de oogst kan verbeteren als we specifiek voor elke akker advies geven”, aldus een van de wetenschappers achter het project. Zo kan het per akker verschillen hoeveel kunstmest er nodig is. ‘Elke boer heeft een mobieltje, dus het moet makkelijk zijn iedereen te bereiken’, stelt de onderzoeker. (De Volkskrant)