Housebroeken

Wie: Stijn Jansen (31), timmerman en organisator van feesten, en Jeroen van Mourik (31), vormgever

Wat: housebroek

Waar gekocht: Stijn en Jeroen verkopen ze zelf op hun site 030303.nl

Hoe duur: 20 euro

Sinds: twee jaar

Stijn Jansen: „We zijn begonnen met het verkopen van deze broeken omdat we zelf zo’n moeite hadden om ze te vinden. Waar we ze inkopen hou ik liever geheim, maar dat doen we vooral in Duitsland en de VS. Bijna alle exemplaren die we verkopen zijn uniek. Het verkopen doen we naast het draaien van plaatjes en organiseren van feesten. We zijn eigenlijk elk jaar vooral in de X-ray-tent te vinden.

„Het felgroene hesje en de pet heb ik op Koninginnedag gekocht, en ik heb ook nog matching sokken aan. De housebroeken komen uit begin jaren 90. Zelf waren we toen nog te klein, een jaar of tien, om ze te dragen. Maar de grote jongens op het pleintje hebben ons wel geïnspireerd. Van trends hou ik niet, de broek is meer een anti-trend.”

Janna Laeven

    • Janna Laeven