El Hamdaoui scoort vijftigduizendste doelpunt in eredivisie

Mounir El Hamdaoui maakte in de wedstrijd van Ajax tegen Roda JC het 50.000ste doelpunt in de eredivisie. Daarbij zijn doelpunten in nacompetities, play-offs en kampioenswedstrijden niet meegeteld. De Marokkaanse aanvaller, die begin dit seizoen werd gekocht van AZ, bepaalde zaterdag in de 72ste minuut met zijn jubileumtreffer de eindstand op 3-0 voor Ajax, dat al tien eredivisieduels op rij meer dan drie goals maakte in de Arena.

Op 2 september 1956 scoorde Tonny van der Linden de allereerste goal in de hoogste klasse van het betaalde voetbal in de thuiswedstrijd van zijn club DOS tegen Sparta (2-3). Statisticus John Frederikstad hield de jubileumtreffers in de eredivisie bij sinds het 10.000ste doelpunt, van Cor Adelaar op 11 september 1966.