Brief voor Opstelten, namens Ivo

Nu de besprekingen over een nieuw kabinet volgens de timing van informateur Ivo Opstelten de beslissende week ingaan, is het tijd om te voorspellen dat het regeerakkoord de volgende passage zal bevatten: „Het kabinet streeft naar een hervorming richting een economisch sterker en kwalitatief beter Nederland. Daartoe omarmt het kabinet het Olympisch Plan 2028 als middel om heel Nederland naar olympisch niveau te brengen in 2016.”

Zoiets komt in het akkoord, maar dan, wellicht, in mooier Nederlands. Het dictaat staat in een brief van ‘Olympisch Plan 2028’. Voorzitter van deze lobbyorganisatie (council genoemd) is Ivo Opstelten. De brief is gestuurd naar informateur Ivo Opstelten. Tevens roeier, hockeyer, wielerfan, en, afhankelijk van het moment, supporter van FC Utrecht, Feyenoord, Sparta, Excelsior of Willem II.

Omdat zowel de VVD als het CDA in het verkiezingsprogramma warme woorden heeft besteed aan de komst van de Spelen naar Nederland, zit dat dus wel goed. De Olympische Spelen van 2028 worden in Amsterdam gehouden, de enige stad in Nederland die daarvoor voldoende allure heeft. We slikken dit verraad van de oud-burgemeester van Rotterdam. Dan nog even een belastingvrijstelling voor het IOC regelen en wat dure hotels, en klaar zijn we.

Als de PVV er tenminste mee kan leven dat zo’n sportevenement hier ook even een tsunamietje van islamitische sporters zal veroorzaken. En mits bij de stemming over de te kiezen stad islamitische IOC-leden in 2021 geen wraak zullen nemen op Geert Wilders, dan nog jong genoeg (57) om inmiddels premier te zijn. Is dit risico bij het salonfähig maken van de PVV meegewogen in Den Haag?

Deze partij wijdt in haar verkiezingsprogramma aan sport precies één zin: „Meer aandacht voor sport en bewegen in het basis- en voortgezet onderwijs.”

Laten we aan dat pleidooi minimaal onze volledige gedoogsteun geven, als de PVV instemt met de komst van de Spelen. Akkoord?

john kroon

    • John Kroon