Atwal eerste Indiase winnaar PGA Tour

Arjun Atwal heeft gisteren de Greensboro Classic op zijn naam gebracht. Hij is de eerste Indiase golfer die een titeltoernooi van de PGA Tour wint. Een par op de laatste hole was voldoende om de Amerikaan David Toms een slag voor te blijven.

Atwal kwam met een slotronde van 67 uit op een totaal van 260(-20). Hij liet van ongeloof de putter uit zijn handen vallen. „Wat een fantastisch gevoel. Ik was zo ongelooflijk nerveus voor dat laatste tikje. Ik was blij dat-ie er in ging”, reageerde hij meteen na het behalen van het grootste succes uit zijn carrière.

Toms maakte op de laatste achttien holes drie slagen goed op Atwal, net niet genoeg voor een barrage om de hoofdprijs in het evenement in North Carolina.

In de slotronde van het Tsjechisch Open heeft Maarten Lafeber zich in de slotronde de toptien binnen geslagen. De Nederlander sloot op het golfcomplex van Celadna af met een voortreffelijke 68’er en bracht zijn eindtotaal daarmee op 282 (-6). Dat was goed voor de gedeelde negende plaats en ongeveer 42.000 euro.

Lafeber maakte zondag nergens een bogey, iets waar maar weinig andere golfers in slaagden. Op de eerste negen holes won hij drie slagen, op de ‘terugweg’ meteen nog een. De rest speelde hij par.

De hoofdprijs van 333.000 euro ging naar Peter Hanson. Daarvoor was een play-off nodig. De Zweed, die met vier slagen voorsprong op de naaste concurrenten aan de laatste ronde begon, noteerde op de tweede extra hole een birdie. Zijn uitdagers Peter Lawrie en Gary Boyd kwamen niet verder dan een par. Het drietal stond na 72 holes op 278 (-10).

De Ier Lawrie maakte gisteren de grootste sprong met een ronde van 66, onder meer dankzij vijf birdies en een eagle. Hanson stelde teleur met 74 (onder meer drie bogeys en een dubbele bogey), kreeg ook de Engelsman Boyd (68) naast zich, maar toonde zich in de barrage toch het koelst. (ANP)