7 redenen om uit te gaan

Die Antwoord. Foto Andreas Terlaak Nederland, Biddinghuizen, 21-08-2010. Concert van Die Antwoord op Lowlands 2010. Foto: Andreas Terlaak

1 uit eten

Restaurant Week

www.restaurantweek.nl

Van 23 tot en met 29 augustus kun je tegen gereduceerde prijzen uit eten gaan bij zo’n 1.250 restaurants, waaronder ook meer dan 60 zaken die één of meer Michelin-sterren hebben. Prijs: 25 euro voor een diner en 20 euro voor een lunch, beide drie gangen.

2 openluchtfilm

The Big Lebowski

Rotterdam: Lloyd Multiplein. Tijd: 21.30u, terrein open v.a.19.00u. Gratis. www.pleinbioscooprotterdam.nl

De Pleinbioscoop vertoont de meligheidsklassieker The Big Lebowski (1998) van Joel & Ethan Coen. Twee boeven plassen op het tapijt van Jeffrey Lebowski; ze verwarren hem met de miljonair Lebowski, van wie ze nog geld krijgen. Jeffrey gaat naar Lebowski om vergoeding te vragen voor zijn tapijt, en raakt betrokken bij de ontvoering van diens vrouw.

3 theaterdiner

Supermarkt van het sentiment

Noordwijk: Strandpaviljoen Take2. Tijd: 19.00u. Prijs: 35 euro (3-gangendiner incl. welkomstdrankje). www.meerminnen.nl

Het vocale vrouwengezelschap de MeerMinnen brengt theatrale liederen en vermaak tijdens een duurzaam driegangendiner op het strand. De muzikale begeleiding is in handen van De Belegen Mannenband.

4 gratis concert

Fool’s Gold op Noorderzon

Groningen: Het Dok. Tijd: 22.30u. Gratis. www.noorderzon.nl

De muziek van het Amerikaanse Fool’s Gold heeft een Oosters en Afrikaans geluid, verpakt in westerse pop. De groep bestaat uit maar liefst elf muzikanten en de oorspronkelijk Israëlische zanger Luke Top zingt in het Hebreeuws.

5 poëzie podium

Maan-avond in Drenthe

Dalerveen: Ronzebons. Tijd: 20.00u. Gratis. Zelf stoel en paraplu mee-nemen. www.drentseopen-dicht.nl

In de aanloop naar het Vierde Drentse Open-Dicht Poëziefestival (zondag 5 september) vindt vanavond de vierde ‘maan-avond’ plaats in de tuin bij dichter/kunstenaar Rik Holwerda. Voordrachten van Holwerda zelf, Ko de Laat, Erwin Mulder, de Tegenvoeters en Alie Lelieveld.

6 muziek

Die Antwoord + Aux Raus

Amsterdam: Trouw, Wibautstraat 127. Tijd: 21.00u. Entree: 17 euro. www.trouwamsterdam.nl

Het Zuid-Afrikaanse Die Antwoord is een rapgroep met Afrikaans gerijm op strakke beats. De groep werd vooral bekend toen de heftige videoclip bij hun single ‘Enter the Ninja’ een hit werd op YouTube. Na optredens op Pukkelpop en Lowlands staan de rappers vanavond in Trouw, met in het voorprogramma het gabberpunkduo Aux Raus.

7 klassieke muziek

Het Brodsky Quartet

Weerselo: Stiftkerk. Tijd: 20.00u. Kaarten: 17,50 euro. www.stiftfestival.com

Tijdens de zesde editie van het Stiftfestival, dat tot en met 28 augustus plaatsvindt in Weerselo en Oldenzaal, brengt het Brodsky Quartet meesterwerken van Schumann en Janacek, plus een uitvoering van The Juliet Letters – het project uit 1993 van Elvis Costello en het Brodsky Quartet – voor het eerst gezongen door mede-creator Paul Cassidy.