Opinie

Werkloosheid

Na anderhalf jaar werkloosheid kon ik afgelopen week eindelijk weer een baan bemachtigen. Een hoop te regelen dus rond de indiensttreding en vooral niet vergeten ook UWV op de hoogte te stellen van het heugelijke feit. Met succes: de volgende dag werd ik door een medewerker van die uitkerende instantie gebeld met de vraag of

Na anderhalf jaar werkloosheid kon ik afgelopen week eindelijk weer een baan bemachtigen.

Een hoop te regelen dus rond de indiensttreding en vooral niet vergeten ook UWV op de hoogte te stellen van het heugelijke feit.

Met succes: de volgende dag werd ik door een medewerker van die uitkerende instantie gebeld met de vraag of het klopte dat ik weer volledig aan het werk ging. „Ja”, antwoordde ik.

„Mooi, dan beëindig ik uw WW-uitkering.”

Diezelfde middag las ik op teletekst: Werkloosheid opnieuw licht gedaald.

Wouter Peters