Zomers warm

Met in het binnenland middagtemperaturen van ten minste 25 graden is het zowel vandaag als morgen zomers warm. De warmte houdt echter niet lang stand, want vanaf maandag bevindt Nederland zich in vrij koele lucht afkomstig vanaf de oceaan.

Op de overgang tussen beide luchtsoorten bevindt zich vandaag een regenstoring boven de Noordzee. Deze veroorzaakt in de kustprovincies de meeste bewolking met soms een bui, terwijl het oosten en zuiden de grootste kans maken op droog weer en regelmatig zon. Het wordt 21 graden op Terschelling tot plaatselijk 28 graden in Limburg. De wind is zuidwestelijk en matig, aan de kust vrij krachtig, kracht 5.

Morgen trekt de storing langzaam verder oostwaarts en dat betekent wolkenvelden met buien. In de loop van de middag worden de buien in de oostelijke provincies verwacht. Dan zijn daar zware windstoten en onweer mogelijk. Voor de regen uit is het drukkend warm met maximaal 22 graden aan de Zuid-Hollandse kust tot plaatselijk 28 in Limburg.

Maandag begint naar verwachting bewolkt en buiig, in de middag volgen vanuit het westen geleidelijk opklaringen. De middagtemperatuur schommelt omstreeks 20 graden en er waait een matige tot krachtige zuidwestelijke wind.

Dinsdag en woensdag blijft het wisselvallig. Het wordt maximaal 18 tot 20 graden.