tv-tips

1 Ik vertrek Dinsdag, Nederland 1, 20.30u.

Bewondering past voor mensen die hun bestaan hier opgeven om in het buitenland opnieuw te beginnen. Maar de makers van Ik vertrek slagen er zó vaak in om kandidaten te strikken die garant staan voor een zich in vertraging voltrekkend ongeluk dat het camp wordt. Lokt de Jan Klaassen-emotie ‘kijk uit, achter je!’ uit.

2 Reggie PerrinWoensdag, BBC 1, 23.45u.

Gaat het nog goed met de Britse humor? Ook de BBC moet het grotendeels hebben van programma’s (Live at the Apollo, zaterdag op BBC 1) waarin matige conferenciers een kwartier lang grappen maken. French & Saunders staan droog, Little Britain leunt op drie ideetjes. Gelukkig is er Reggie Perrin met Martin Clunes (van Men Behaving Badly): een onhandige veertiger die wel wat met zijn mooie collega wil maar te veel van zijn vrouw houdt. Wordt op zaterdagavond op Ned.1 uitgezonden onder de lollige titel Het moet niet gekker worden.

33 QI Vrijdag, BBC 1, 21.30u.

Het briljante van Q(uite)I(nteresting) zit ’m niet alleen in de erudiete gastheer Stephen Fry of in de aaibaarheid van panellid Alan Davies, maar vooral in het loslaten van het idee dat een quizprogramma spannend moet zijn. Het gaat hier om het meest inventieve antwoord, clichés worden genadeloos weg getoeterd.

    • Bart Jippes