televisie zaterdag

Dennis & Valerio vs de rest, dit keer op zoek naar de beste filmmakers. Ned.3, 21.40-22.25u.

informatief

Vranckx: Seks, drugs en moord. Op weg met Amerikaanse truckers. Het leven op de snelweg is er een van seks, drugs en stress. We leren chauffeurs Léon en Caroline kennen. En een reportage over moorden op jonge meisjes bij tankstations. Canvas, 20.10-20.40u.

Caravans: A British love affair. Programma over de grote voorliefde van de Britten voor het kamperen als vrijetijdsbesteding. BBC2, 18.40-19.40u.

documentaire

Terra X: Das Diesel-Rätsel. Documentaire over het onopgeloste raadsel van de in 1913 verdwenen Rudolf Diesel, uitvinder van de Diesel-motor. Arte, 20.15-21.05u.

Elvis in Las Vegas. Documentaire over de betekenis van Las Vegas in het leven en werk van Elvis Presley. Elvis vereeuwigde de plaats met zijn hit Viva Las Vegas. Arte, 01.00-02.30u.

Het uur van de wolf. Jimmy Page, The Edge en Jack White: It might get loud. Muzikaal portret van topgitaristen Jimmy Page (Led Zeppelin), The Edge (U2) en Jack White (The White Stripes). Ze gaan terug naar belangrijke plaatsen in hun carrière en laten zien en horen wat hen inspireert. Tijdens een muzikale ontmoeting delen ze hun kennis en gaan de versterkers voluit. Ned.3, 19.15-21.40u.

drama

Emma. Tweede deel van vier, naar de roman van Jane Austen. Emma Woodhouse (Romola Garai) is knap en rijk. Ze houdt van koppelen en roddelen, maar bezweert dat ze zelf nooit zal trouwen. Ze is wel benieuwd naar de mysterieuze Frank Churchill, de zoon van een vriend van haar vader. Ondertussen is de komst van de mooie Jane Fairfax de dorpsroddel, zeker als blijkt dat een bewonderaar haar een piano heeft gestuurd. Er wordt druk gespeculeerd van wie die afkomstig is. Met Jonny Lee Miller als Mr. Knightley en Michael Gambon als Emma’s vader.Ned.2, 20.25-21.20u.

muziek

BBC Proms 2010: The National Youth Orchestra. Met L’apprenti sorcier van Dukas en Symphonie phantastique van Berlioz, uitgevoerd door het National Youth Orchestra o.l.v. Semyon Bychkov. BBC2, 19.40-21.30u.

Prinsengrachtconcert. Rechtstreeks verslag van het 29ste Prinsengrachtconcert vanuit Amsterdam. De Franse pianist Jean-Yves Thibaudet is dit jaar de solist. Hij speelt stukken van Chopin, Satie en Ravel en ook een swingend stuk van Gershwin. Ned.2, 21.20-22.30u.

Lowlands 2010. Rechtstreeks verslag van de 18de editie van A Campingflight to Lowlands Paradise. Eric Corton, Marike Jager en Willie Wartaal voeren de kijker mee langs muzikale hoogtepunten van de afgelopen twee dagen en laten zien wat er nog meer op het festivalterrein te beleven is. Met optredens van onder meer Snow Patrol, The National, Mumford & Sons, Anouk, Yeasayer, Die Antwoord, Queens of the Stoneage en Massive Attack. Ned.3, 23.10-05.40u.