Mars op aarde in de Haughton-krater

De jaarlijkse Mars-expeditie naar het verlaten Devon-eiland (Noord-Canada) zit er weer op. Alleen de twee expeditieleiders en hond Ping Pong zijn waarschijnlijk nu nog in het basiskamp. Tientallen NASA- en andere geleerden gaan ieder jaar naar deze poolwoestijn omdat geen gebied op aarde sterker op Mars lijkt. Nieuwe meetinstrumenten, nieuwe ruimtepakken, nieuwe ideeën voor karretjes, van alles wordt uitgetest. En afgaand op de enorme hoeveelheid foto's op de fotosite Flickr (zoek op Haughton-Mars-Project) is het er ook gezellig. Hier oefent de geoloog Kelsey Young een marswandeling. Het onderzoeksproject is genoemd naar de lokale Haughton-krater (23 km doorsnee) die het poolgebied nog Marsachtiger maakt. Zie voor een uitgebreid 'Marsblog' www.mars-onearth.org