Kort nieuws Voorpagina

Moslims in CDA: groeiende onvrede met koers partij

Den Haag, 21 aug. CDA-moslims hebben grote moeite met de koers van hun partij en de formatieonderhandelingen met de PVV. Zij vragen zich af of het CDA nog wel geloofwaardig is, nu zij in zee wil met een „anti-islampartij”. Het CDA is niet meer in staat bevolkingsgroepen te binden, luidt de kritiek van islamitische CDA’ers die actief zijn in de lokale politiek. Pagina 2

Kinderen slikken steeds meer pillen

Rotterdam, 21 aug. Kinderen en tieners slikten vorig jaar meer medicijnen dan in 2008 en voorgaande jaren. Opvallend is het aantal recepten voor antipsychotica die artsen aan kinderen voorschreven. Pagina 3

Iran klaar voor opstarten reactor

Teheran, 21 aug. Iran zet vandaag de laatste stap op weg naar het opstarten van de kernreactor in Bushehr. Met een vertraging van bijna dertig jaar krijgt Iran daarmee de beschikking over een kerncentrale voor opwekking van elektriciteit. Pagina 4

Vion mag failliete Weyl overnemen

Rotterdam, 21 aug. De Europese Commissie heeft vleesbedrijf VION uit Son en Breugel toestemming verleend de failliet verklaarde rundveeslachterij Weyl Beef uit Enschede over te nemen. Daarmee wordt VION de grootste rundveeslachter in Nederland.Pagina 15

Actie Pakistan op televisie en radio

HILVERSUM, 21 aug. De publieke omroep en de zenders SBS en RTL besteden komende donderdag aandacht aan de watersnoodramp in Pakistan. Er komt geen gezamenlijk tv- en radioprogramma; alle zenders besteden in hun eigen programmering aandacht aan de ramp en aan de hulp via Giro 555.

Acht treffers voor Voskamp (Sparta)

ROTTERDAM, 21 aug. Johan Voskamp heeft bij zijn debuut voor Sparta Rotterdam gisteravond een record neergezet. De 25-jarige spits, donderdag overgenomen van Helmond Sport, maakte tegen Almere City FC acht doelpunten. Sparta won met 12-1. Pagina 11