Kort nieuws Sport

Moerenhout (36) wint zijn eerste ProTour-koers

RONSE, 21 aug. Koos Moerenhout heeft gisteren de derde etappe van de Eneco Tour gewonnen. Het was voor de Nederlandse wielrenner, die na dit seizoen stopt, de eerste ProTour-zege in zijn loopbaan. Hij bleef medevluchter Tony Martin voor. De Duitser neemt wel de leiderstrui over van de Canadees Svein Tuft. De Australiër Allan Davis werd derde in de rit rond het Belgische Ronse. „Ik ben verrast dat ik uitgerekend hier win, na een rit waarvan ik dacht dat ik moest overleven om kans te maken op een goed klassement”, zei Moerenhout, die nu tweede staat achter Martin. (ANP)

Beslaglegging op gelden AGOVV

APELDOORN, 21 aug. Een groep investeerders heeft beslag laten leggen op 350.000 euro van eerstedivisieclub AGOVV. Dat meldde de rechtbank in Zutphen gisteren. In een reactie stelt AGOVV-voorzitter Victor Doorn dat een groep investeerders bang is een uitkering uit het spelersfonds van de club mis te lopen. AGOVV verkocht onlangs Nacer Chadli aan FC Twente. Naar aanleiding van die verkoop hebben de investeerders volgens Doorn gezamenlijk recht op circa 225.000 euro. Ook hebben ze beslag laten leggen op de uitkeringen van de televisierechten. (ANP)

Edgar Davids (37) naar Crystal Palace

Door een onzer redacteuren

Rotterdam, 21 aug. Edgar Davids keert na twee voetballoze jaren terug op het veld. De 37-jarige oud-international gaat voetballen bij Crystal Palace, dat uitkomt in de Engelse Championship, één niveau onder de Premier League. Davids, die alleen worden betaald voor de wedstrijden waaraan hij meedoet, speelde voor het laatst bij Ajax, dat hij in 2008 verliet. „Het is een spannende tijd voor deze club en een spannende tijd voor mij”, zegt Davids op de site van zijn nieuwe club. „Ik wil gewoon genieten van het voetbal en laten zien wat ik kan.”

Chardon laat beste dressuurproef zien

LäHDEN, 21 aug. IJsbrand Chardon heeft gisteren tijdens de Paardendagen in Lähden de beste dressuurproef laten zien van de 33 vierspanrijders. De menner bleef zijn Australische rivaal Boyd Exell iets voor: 36,10 tegen 36,48. De twee zijn eind volgende maand de favorieten voor de wereldtitel tijdens de WK in Kentucky. (ANP)

Waterpolovrouwen verslaan Hongarije

PORTUGALETE, 21 aug. De Nederlandse waterpolovrouwen zijn het vierlandentoernooi in de Spaanse plaats Portugalete begonnen met een zege op Hongarije: 14-6. Iefke van Belkum was met vier doelpunten topscoorster bij de olympisch kampioen. (ANP)