Kort nieuws Kunst

Caro Emerald het langst aan de top

Rotterdam, 21 aug.De Nederlandse zangeres Caro Emerald heeft gisteren het record verbroken van het langst genoteerde nummer 1-album aller tijden. Zij verslaat hiermee het record van Michael Jacksons album Thriller in de Nederlandse Album Top 100. Dat heeft de organisatie die verantwoordelijk is voor de hitlijst GfK bekendgemaakt. Haar debuutalbum Deleted Scenes from the Cutting Room Floor staat sinds vgistermiddag 27 weken op nummer 1. Thriller stond 26 weken in de Nederlandse Album Top 100. (ANP)

Flat Jimi Hendrix in Londen open

Rotterdam, 21 aug. De flat in het centrum van Londen waar Jimi Hendrix heeft gewoon, op 23 Brook Street, wordt volgende maand twaalf dagen lang voor bezoekers opengesteld. Het huis in Brook Street, dat nu is samengevoegd met nummer 25, was eens de woning van de componist Georg Friedrich Händel (1685-1759). die schreef daar zijn magnum opus, Messiah.

Jansons zegt af

Door onze kunstredactie

Amsterdam, 21 aug. Mariss Jansons, chef-dirigent van het Koninklijk Concertgebouworkest, heeft opnieuw concerten afgezegd wegens hartproblemen. Eredirigent Bernard Haitink dirigeert nu concerten die hij in september in Amsterdam en Brussel zou geven. Jansons dirigeert volgende week wel een concert in Amsterdam en gaat daarna met het orkest op tournee.