Huis-huisjesslak Andrea

Geen moeizame, glibberige tocht naar sappige bloemblaadjes in een vreemde tuin voor deze slak. Er staat een bakje gemalen havermout klaar, knapperige slablaadjes en gesneden wortel. Dit is de huis-huisjesslak van de familie Poldervaart uit Hoorn. Andrea heet ze. Ze woont in het terrarium, ver buiten bereik van pikkende vogels en opdringerige kindervingers.

De familie kreeg Andrea van een bevriende slakkenkweker. Zelf had hij er ook zo één, die heette André. De namen zijn trouwens willekeurig mannelijk of vrouwelijk, slakken zijn dame en heer ineen.

Het contact met deze diersoort, schrijft meneer of mevrouw Poldervaart, beperkt zich ertoe dat ze er op een gegeven moment aan gewend raken te worden opgetild. „Ik kijk vooral graag naar ze. Levenslange fascinatie. Ze bewegen zo sierlijk (en soms komisch).”

Vanaf volgende week zaterdagis Kees Moeliker weer terugmet de rubriek ‘Beest van de week’.