Black Ferns starten WK met de 'haka'

Guildford, 21 aug. De rugby-vrouwen van Nieuw-Zeeland, de Black Ferns (zwarte varens), begonnen gistermiddag hun WK in Engeland zoals hun mannelijke collega's van de All Blacks al sinds mensenheugenis doen: met de haka, de traditionele krijgsdans van de Maori's. Opmerkelijk genoeg was het dit jaar pas de eerste wedstrijd voor Nieuw-Zeeland, dat op jacht gaat naar een vierde achtereenvolgende wereldtitel. Desondanks hadden de vrouwen geen kind aan hun Zuid-Afrikaanse tegenstandsters: 55-3. Aan het WK doen twaalf landen mee. Australië won gisteren van Wales (26-12), waarna Engeland Ierland eenvoudig opzij schoof (27-0). De finale van het WK is 5 september op Twickenham. Foto Reuters The New Zealand team performs the "haka" before their Women's Rugby World Cup match against South Africa in Guilford, southern England, August 20, 2010. Twelve countries are taking part in the tournament with the final being played in London on September 5, 2010. REUTERS/ Eddie Keogh (BRITAIN - Tags: SPORT RUGBY) REUTERS