Twee arrestaties na schietpartij R'dam

De Rotterdamse politie heeft een man en een vrouw gearresteerd die worden verdacht van betrokkenheid bij de schietpartij, woensdagavond in de Oleanderstraat in Rotterdam-Zuid. Daarbij raakten een 45-jarige man en zijn 18-jarige zoon ernstig gewond. Beiden zijn inmiddels buiten levensgevaar.

De verdachten zijn een 24-jarige vrouw uit Vlaardingen en een 24-jarige man uit Rotterdam. Zij zijn gisteren aangehouden, zo meldde de politie vanmorgen. De politie sluit meer aanhoudingen niet uit.

Het oudste slachtoffer sprak woensdagavond een man aan die tegen de gevel van een woning stond te plassen. Hierop ontstond onenigheid tussen de man en een groep mensen die bij de wildplasser hoorde. De zoon schoot te hulp, nadat hij vanuit de woning had gezien dat zijn vader werd belaagd. Een van de mannen uit de groep pakte kort daarop een wapen uit een auto en schoot op zowel vader als zoon.

Het incident heeft tot grote beroering geleid in de wijk Bloemhof. Bewoners zeggen al maanden overlast te ondervinden van Antilliaanse jongeren die het plein vooral in de avonduren onveilig zouden maken. Omwonenden beweren ook dat de jongeren wapens hebben. De politie zou niet of in elk geval onvoldoende optreden, luidt het verwijt. De slachtoffers zijn van Turkse afkomst.

Voorzitter Seyit Yeyden van de deelgemeente Feijenoord kondigde gisteren op een ingelaste bijeenkomst met buurtbewoners maatregelen aan om de overlast tegen te gaan in de multi-etnische wijk. Preventief fouilleren, mobiele camera’s en 24-uurs bewaking moeten de veiligheid in de buurt bevorderen, zei Yeyden.