Sport kort

Wielrenner Mensjov verruilt Rabobank voor Geox-ploeg

MADRID. De Russische wielrenner Denis Mensjov verruilt Rabobank na dit seizoen voor Geox, de opvolger van Footon-Servetto. Dat heeft algemeen directeur Mauro Gianetti gisteren bekendgemaakt. Mensjov (32) eindigde dit jaar als derde in de Ronde van Frankrijk. De Rus staat sinds 2005 onder contract bij Rabobank. Zijn verbintenis met de Nederlandse wielerploeg loopt aan het einde van dit seizoen af en de verwachting was al dat Mensjov zou vertrekken. De tweevoudig winnaar van de Ronde van Spanje (2005 en 2007) werd in verband gebracht met Astana en Katoesja, maar heeft voor Geox gekozen. Mensjov won vorig jaar de Ronde van Italië. De Spaanse wielerploeg trok eerder deze week al voormalig tourwinnaar Carlos Sastre aan. (ANP)

Bayern München geeft Robben verlof

MüNCHEN. Bayern München heeft Arjen Robben verlof gegeven. De geblesseerde aanvaller krijgt tien tot veertien dagen rust. „We hopen dat hij daarna de training kan hervatten”, zei trainer Louis van Gaal gisteren op de site van de kampioen van Duitsland. Robben heeft nog steeds een scheur in zijn hamstring; een blessure die hij al voor het WK opliep. Van Gaal kan voorlopig ook niet beschikken over Ivica Olic. De Kroatische aanvaller heeft een knieblessure. „De diagnose is lastig. De arts heeft een conservatieve behandelmethode voorgeschreven, geen operatie”, verklaarde de coach. „Die behandeling duurt lang.” Met Robben en Olic mist Van Gaal zijn topscorers van vorig seizoen. Robben was goed voor 23 treffers, Olic scoorde 19 keer. (ANP)

Voetballer Ballack scoort bij rentree

Rotterdam. Michael Ballack heeft gisteren bij zijn officiële terugkeer op het voetbalveld gescoord voor Bayer Leverkusen. De Duitser, die door een enkelblessure het WK miste, maakte uit een strafschop de 3-0 tegen Tawrija Simferopol uit Oekraïne. De Tsjech Michal Kadlec maakte de andere twee doelpunten in het duel in de voorronde van de Europa League. Ballack raakte drie maanden geleden in de FA Cup-finale met Chelsea zwaargeblesseerd. (ANP)

Van Gerwen coach bij Tilburg Trappers

TILBURG. Theo van Gerwen keert terug op de bank bij ijshockeyclub Tilburg Trappers. De 47-jarige oud-international heeft een contract voor drie jaar ondertekend als trainer- coach. Hij speelde 427 duels voor de Trappers. Van Gerwen volgt de Canadees Mark Pederson op. (ANP)

Bond vergeet Jie en Pang in te schrijven

EINDHOVEN. Yao Jie en Eric Pang kunnen in september niet meedoen aan de China Masters. De badmintonbond heeft het Nederlandse duo vergeten in te schrijven voor het toernooi in de Super Series. De spelers maken geen deel meer uit van de nationale selectie omdat ze met een ander merk racket spelen dan die van de sponsor van de bond. Hierover loopt nog een bodemprocedure. Ze betalen nu zelf de kosten voor de internationale toernooien en hadden hun ticket naar China al geboekt. De bond moet ze wel inschrijven voor toernooien, dat kunnen ze niet zelf. Yao Jie en Pang voelen zich gedupeerd door de bond omdat ze in China belangrijke punten hadden kunnen verdienen en het toernooi een prijzenpot heeft van 177.000 euro. „Badminton Nederland verzorgt honderden inschrijvingen per jaar. Helaas gaat er af en toe weleens wat mis. We hebben inmiddels excuus aangeboden aan Yao Jie en Eric Pang”, reageert technisch directeur Martijn van Dooremalen. (ANP)

Internacional wint Copa Libertadores

PORTO ALEGRE. Internacional Porto Alegre heeft gisteren voor de tweede keer de Copa Libertadores, de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de Champions League, gewonnen. De Braziliaanse voetbalclub was in de return van de finale in eigen stadion met 3-2 te sterk voor het Mexicaanse Chivas Guadalajara. Het eerste duel in Mexico had Internacional met 2-1 gewonnen. In december speelt de club in Abu Dhabi tegen onder meer Internazionale om de wereldbeker voor clubteams. Die prijs won Internacional vier jaar geleden door Barcelona te verslaan. (ANP)

Servische bondscoach levert helft salaris in

BELGRADO. De Servische bondscoach Radomir Antic levert de helft van zijn salaris in om daarmee zijn baan veilig te stellen. Zijn positie stond onder druk na het teleurstellende optreden van Servië op het WK in Zuid-Afrika. De ploeg werd in de groepsfase uitgeschakeld, terwijl het doel was de kwartfinales te bereiken. De Servische voetbalbond had direct na de uitschakeling al gezegd dat Antic het WK-fiasco in zijn portemonnee gaat voelen. (ANP)

Roeikampioen James Tomkins stopt

MELBOURNE. James Tomkins stopt met roeien. Dat maakte de 45-jarige Australiër gisteren bekend. Tomkins deed zes keer mee aan de Olympische Spelen – in 1988, 1992, 1996, 2000, 2004 en 2008 – en won driemaal goud. (ANP)