Russen verslaan PSV, zege voor AZ

PSV heeft de eerste confrontatie met FC Sibir Novosibirsk in de laatste voorronde van de Europa League verloren. Inzet van het tweeluik is een plek in de groepsfase van de Europa League. Voor de Russische ploeg, onderaan in de competitie, scoorde in blessuretijd invaller Aleksandr Degtjarev: 1-0. Vlak voor rust raakte zowel PSV als Sibir een speler kwijt. Francisco Rodriguez kreeg een rode kaart, bij de Russen werd Igor Sjevtsjenko (twee keer geel) uit het veld gestuurd.

AZ nam gisteren in de thuiswedstrijd tegen FK Aktobe een voorschot op het hoofdtoernooi van de Europa League. Toch mocht de formatie uit Alkmaar zich aanrekenen dat het slechts met twee treffers verschil won (2-0). De score was wellicht hoger uitgevallen als AZ, met aanvoerder Stijn Schaars voor het eerst dit seizoen in de basis, de tegenstander uit Kazachstan met een authentieke centrumspits had bestreden. Gelegenheidsspits Erik Falkenburg, vorig seizoen bij Sparta nog aanvallende middenvelder, kopte voor rust op de paal. Brett Holman (20ste minuut) en Pontus Wernbloom (27ste minuut) scoorden wel.

FC Utrecht verloor gisteren bij Celtic. In Glasgow werd het 2-0. In de negentiende minuut kwamen de Schotten op voorsprong door Efrain Juarez. Kort daarvoor had Jacob Mulenga van FC Utrecht geblesseerd het veld verlaten. Edouard Duplan was zijn vervanger. Na ruim een half uur werd het hoge tempo van Celtic FC Utrecht opnieuw te veel. De Griek Georgios Samaras, die bij SC Heerenveen speelde, toonde in de buurt van het doel van Michel Vorm veel controle en rondde goed af.

Ryan Babel bezorgde Liverpool de overwinning tegen het Turkse Trabzonspor, in de blessuretijd van de eerste helft, 1-0.

Galatasaray, met trainer Frank Rijkaard, kwam thuis tegen Karpati Lviv uit Oekraïne niet verder dan 2-2. De Tsjech Milan Baros voorkwam een nederlaag voor de Turken door met twee doelpunten na rust een 2-0 achterstand weg te werken. Adri Koster, trainer van Club Brugge, zag zijn ploeg winnen. Dinamo Minsk uit Wit-Rusland werd met 2-1 verslagen.

De returns zijn donderdag 26 augustus. (ANP)