PSV verliest in extra tijd van Sibir Novosibirsk

PSV heeft de eerste confrontatie met FC Sibir Novosibirsk in de laatste voorronde van de Europa League verloren. De hekkensluiter van de hoogste Russische competitie maakte in blessuretijd de enige treffer van de wedstrijd via invaller Aleksandr Degtjarev: 1-0. Over een week staat de return in Eindhoven op het programma.

In de laatste vijf minuten voor rust raakte zowel PSV als Sibir een speler kwijt. Francisco Rodriguez kreeg een directe rode kaart, aan Russische zijde werd Igor Sjevtsjenko met twee keer geel uit het veld gestuurd. Inzet van het tweeluik is een plek in de groepsfase van de Europa League.

Fred Rutten blijft vertrouwen houden in een goede afloop. „Natuurlijk hebben we veel respect voor de tegenstander, maar ik denk dat wij de volgende ronde bereiken”, zei de trainer vlak voor vertrek uit Novosibirsk. Volgens Rutten zal PSV de tweede wedstrijd zeer geconcentreerd in moeten gaan. „Op eigen veld kunnen we meer tempo maken, dat was hier bijna niet te doen. De bal rolde niet op dit veld.”

De ploeg uit Eindhoven kan tijdens de return weer beschikken over Balázs Dzsudzsák, die gisteren vanwege een schorsing niet meedeed.

FC Utrecht verloor gisteren de eerste ontmoeting met het Schotse Celtic. In Glasgow werd het 2-0 door doelpunten van Efrain Juárez en Georgios Samaras.

AZ won voor eigen publiek met 2-0 van FK Aktobe uit Kazachstan. Voor de ploeg uit Alkmaar scoorden Brett Holman en Pontus Wernbloom.

De returns van de Europa-Leagueduels zijn op 26 augustus. (ANP)

Kijk voor alle uitslagen in de voorronde op uefa.com