Pas verschenen

Diva’s. Interviews met zangeressen van opera, musical en pop. Elsevier, 256 blz. € 14,95

Interviews uit het weekblad Elsevier, gehouden door diverse journalisten met onder anderen Cecilia Bartoli, Ilse DeLange, Fay Lovsky, Jessye Norman en Anne Sofie von Otter.

Pierre Assouline: Het portret (Le portrait). Vert. Jan Versteeg, De Geus, 252 blz. € 19,90

Na het overlijden van Betty de Rothschild in 1886 neemt haar geest bezit van haar portret, een meesterwerk van kunstschilder Ingres. Door haar ogen beschrijft de Franse auteur Assouline (1953) de familiegeschiedenis van het geslacht Rothschild.

Roberto Bolaño: Het Derde Rijk (El Tercer Reich). Vert. Aline Glastra van Loon, Meulenhoff, 318 blz. € 19,95

Kampioen van de wargame Het Derde Rijk vertrekt naar de Spaanse kust om inspiratie op te doen voor nieuwe tactieken voor de aanstaande competitie. Roman in dagboekvorm van de Latijns-Amerikaanse schrijver Roberto Bolaño (1953-2003) gevonden in zijn nalatenschap.

Olga Grushin: De wachtenden (The Line). Vert. Bert Meelker, Artemis & co, 318 blz. € 19,95

De uit Rusland afkomstige Amerikaanse schrijfster Olga Grushin (1971) baseerde haar tweede roman op de historische gebeurtenis uit 1962 toen de Russische componist Igor Stravinsky na een halve eeuw afwezigheid weer zou optreden in zijn voormalige vaderland. De mensen stonden lang in de rij voor kaarten.

Elfriede Jelinek: De contracten van de koopman (Die Kontrakte des Kaufmanns). Vert. Inge Arteel, Querido, 152 blz. € 18,95

Komedie van de Oostenrijkse Nobelprijswinnares voor Literatuur 2004 Elfriede Jelinek over de economie. Die Kontrakte des Kaufmanns werd opgevoerd vlak voor het uitbreken van de internationale kredietcrisis.

Yasmina Khadra: Wat de dag verschuldigd is aan de nacht (Ce que le jour doit à la nuit). Vert. Floor Borsboom, De Geus, 414 blz. € 19,90

Roman van de Frans-Algerijnse auteur Yasmina Khadra (pseudoniem van Mohammed Moulessehoul) over een onmogelijke liefde tijdens de Algerijnse bevrijdingsoorlog.