Overige films

Miss Pettigrew Lives for a Day (Bharat Nalluri, 2008, Engeland/VS). Smakelijke romantische komedie naar de gelijknamige, eertijds pikante roman van Winifred Watson uit 1938. In het Londen van 1939 hebben de muisgrijze gouvernante Frances McDormand en de frivool opportunistische actrice Amy Adams over en weer een heilzame uitwerking op elkaar. Eén, 21.20-22.49u.

Manderlay (Lars von Trier, 2005, Denemarken). In het tweede deel van zijn Amerikaanse trilogie pakt Von Trier de slavernij aan. In eenzelfde Brechtiaans decor als in Dogville provoceert en beleert hij andermaal. Gangsterdochter Grace wordt ditmaal niet gespeeld door Nicole Kidman maar door de jonge Bryce Dallas Howard, die terechtkomt op een plantage in Alabama waar de slavernij nog steeds niet is afgeschaft. Ned.2, 23.15-1.27u.

Snake Eyes (Brian De Palma, 1998, VS). Thriller, waarin louche rechercheur Nicolas Cage een politieke moord probeert op te lossen, biedt een duizelingwekkende demonstratie van De Palma’s visuele kunnen, maar is leeg en laat onverschillig. In weergaloze, ongemonteerde openingscène van dertien minuten slingert de steadicam door een bokshal in Atlantic City. Ook met John Heard, Gary Sinise, Carla Gugino.BBC1, 0.15-1.50u.