Mensjov naar Geox

De Russische renner Denis Mensjov verruilt na dit seizoen Rabobank voor Geox, de opvolger van Footon-Servetto. Algemeen directeur Mauro Gianetti maakte gisteren bekend dat Mensjov (32), dit jaar derde in de Ronde van Frankrijk, een tweejarig contract bij Geox tekende. De Spaanse wielerploeg trok eerder deze week al voormalig tourwinnaar Carlos Sastre aan.

Rabobank bevestigde op de website de overgang van Mensjov, die sinds 2005 voor de Nederlandse ploeg rijdt. Mensjov won in die tijd twee keer de Vuelta en één keer de Giro. Technisch directeur Erik Breukink sprak van „het afsluiten van een mooie periode”. Mensjov rijdt vanaf volgende week voor Rabobank nog de Vuelta. Breukink: „We zijn dankbaar voor alle mooie successen. Drie grote wielerrondes winnen, dan hoor je bij de absolute top.”

De Colombiaan Mauricio Ardila en de Rus Dmitri Kozontsjoek maken dezelfde overstap als Mensjov.

Footon-Servetto behaalde tot nu maar zes overwinningen in 2010, waarvan slechts een in de ProTour. Het Spaanse team staat 29ste op de UCI-ranglijst van dertig teams. Enkel Skil-Shimano staat nog lager. Aangezien de licentie van de ploeg vervalt aan het einde van dit seizoen hoopt Geox met de komst van Mensjov en Sastre ongetwijfeld op nieuwe uitnodigingen voor topraces. Renners nemen hun punten immers mee naar een nieuwe ploeg, waardoor deze kan stijgen op de ranglijst. (ANP)