Kort nieuws voorpagina

OM begint onderzoek naar Dutchbat

Rotterdam, 20 aug. Het Openbaar Ministerie begint een feitenonderzoek naar de leiding van Dutchbat-3. Aanleiding is de aangifte van genocide en oorlogsmisdaden die nabestaanden van Srebrenica-slachtoffers hebben gedaan. Tegen commandant Thom Karremans, plaatsvervangend commandant Rob Franken en adjudant Berend Oosterveen is vorige maand aangifte gedaan. Pagina 3

Journalist Conny Mus overleden

Rotterdam, 20 aug. Tijdens een vakantie in Nederland is RTL- verslaggever Conny Mus overleden. De 59-jarige journalist kreeg vannacht een hartaanval. Hij werd vooral bekend als correspondent in het Midden-Oosten.

Kolonel geen straf om ‘Kunduz’

Berlijn, 20 aug. De Duitse kolonel die vorig jaar opdracht gaf tot een luchtaanval in Afghanistan waarbij zeker 142 burgers omkwamen, wordt niet disciplinair aangepakt. Dat heeft Defensie in Berlijn bekendgemaakt. Pagina 5

Wapenhandelaar Bout uitgeleverd

Bangkok, 20 aug. Een Thaise rechtbank heeft vandaag besloten de Russische wapenhandelaar Viktor Bout alsnog uit te leveren aan de VS. Daar is hij aangeklaagd voor onder andere terroristische activiteiten. Pagina 5

Arts niet berispt na weigering

Den Haag, 20 aug. De internist die op trektocht in Nepal weigerde een gebroken pols van een andere Nederlandse toerist te bekijken, wordt niet berispt. Pagina 3

Unilever stoot mogelijk delen af

Rotterdam, 20 AUG. De kans groeit dat Unilever onder druk van Brussel onderdelen moet afstoten om de lichaamsverzorgingstak van Sara Lee te mogen overnemen. Pagina 13

Strengere controle alcohol bij Polen

Rotterdam, 20 aug. Poolse chauffeurs zullen strenger worden gecontroleerd op alcohol. Uit onderzoek blijkt dat 16 procent van de Poolse chauffeurs te veel alcohol op heeft bij ongelukken waarbij gewonden vallen. Pagina 2

Feyenoord wint met 1-0 van Gent

Rotterdam, 20 aug. Feyenoord heeft gisteren met 1-0 gewonnen van AA Gent in de Europa League. Pagina 9