Kort nieuws Sport

Inter Milaan wil Kuijt overnemen van Liverpool

MILAAN, 20 aug. Inter wil Dirk Kuijt overnemen van Liverpool. De international heeft het voorstel van de Italiaanse club in beraad. Volgens zaakwaarnemer Rob Jansen is de kans dat de spits overstapt niet veel groter dan twintig procent. „Dirk staat in dubio”, aldus Jansen. Kuijt speelde gisteren niet in de Europa League. Zou hij dat wel hebben gedaan, dan was hij voor een nieuwe club voorlopig internationaal niet speelgerechtigd geweest. Formeel ontbrak hij omdat de trainer hem rust wilde geven. Bij een overstap wordt Kuijt bij Inter ploeggenoot van Wesley Sneijder. Hij wordt bovendien herenigd met trainer Rafael Benitez, tot vorig seizoen actief bij Liverpool. (ANP)

Volleybalsters verliezen van Italië

TOKIO, 20 aug. De Nederlandse volleybalsters hebben vandaag de eerste wedstrijd van de derde speelronde van de World Grand Prix tegen Italië verloren. De Italiaanse vrouwen waren in Tokio met 3-0 (29-27, 25-16, 25-15) te sterk voor de ploeg van bondscoach Avital Selinger. Nederland speelt morgen tegen de Dominicaanse Republiek en zondag tegen Japan maar kan zich niet meer plaatsen voor de finale van de World Grand Prix, waarvoor gastland China en de beste vijf landen zich kwalificeren. Nederland is na twee speelronden zevende. (ANP)

Bayern geeft Robben verlof

MüNCHEN, 20 aug. Bayern München heeft Arjen Robben verlof gegeven. De geblesseerde aanvaller krijgt tien tot veertien dagen rust. „We hopen dat hij daarna de training kan hervatten”, zei trainer Louis van Gaal gisteren op de website van de Duitse kampioen. Robben heeft nog steeds een scheur in zijn hamstring. Mede door een intensieve behandeling bij de Rotterdamse fysiotherapeut Dick van Toorn kon Robben tijdens het WK nog vijf wedstrijden meedoen, waaronder de finale tegen Spanje. (ANP)

Duitser Greipel wint tweede etappe

ARDOOIE, 20 aug. André Greipel heeft gisteren de tweede etappe van de Eneco Tour gewonnen. De Duitse renner was na een rit over 199 kilometer van het Nederlandse Sint Willebrord naar het Belgische Ardooie de snelste in de massasprint. De Australiër Robbie McEwen, woensdag winnaar van de eerste etappe, eindigde als tweede, de Noor Edvald Boasson Hagen was derde. De leiderstrui bleef in handen van de Canadees Svein Tuft, die Boasson Hagen door bonificatieseconden tot op 3 seconden zag naderen. Vandaag doet het peloton de Vlaamse Ardennen aan in een rit met start en finish in Ronse. (ANP)

WK kano: Haaze als vierde naar finale

POZNAN, 20 aug. Kanovaarster Eef Haaze is op de WK in het Poolse Poznan doorgedrongen tot de finale van de 1.000 meter in de K1. Haaze klokte gisteren een tijd onder de vier minuten en kwalificeerde zich daarmee als vierde voor de eindstrijd. Zaterdag staat de finale op het programma. Bij de mannen lukte het Bram Brandjes niet de halve finale te halen op de 1.000 meter in de K1. Ook Ruud van der Berg en Robin Koenders lukte het in de K2 niet zich te kwalificeren voor de halve finale op de kilometer. (ANP)

Amerikaanse estafette erg snel

ZüRICH, 20 aug. Bij de Diamond League in Zürich heeft de Amerikaanse estafetteploeg gisteren de beste jaarprestatie op de 4x100 meter gelopen. Tyson Gay, Trell Kimmons, Wallace Spearmon en Michael Rodgers kwamen tot 37,45. Jamaica, zonder de geblesseerde Usain Bolt, werd tweede in 37,76. Nederland kwam met Lindell Phillip, Giovanni Codrington, Jerrel Feller en Dennis Spillekom tot 40,13 en werd daarmee achtste en laatste. Op de 400 meter realiseerde Jeremy Wariner de beste tijd van het jaar in 44,13. (ANP)

Basketbal eindigt in vechtpartij

ATHENE, 20 aug. Een basketbalwedstrijd tussen Griekenland en Servië is gisteravond uitgemond in een vechtpartij. Spelers van beide teams gingen kort voor tijd met elkaar op de vuist en werden bekogeld met stoelen uit het publiek. De landen speelden ter voorbereiding op het WK in Athene eind augustus een oefenwedstrijd. Beide landen gelden als favorieten voor de eindzege op het WK. Ze worden mogelijk gestraft voor hun gedrag door wereldbasketbalbond FIBA. De Servische speler Nenad Krstic werd na de wedstrijd opgepakt. Vanmorgen is hij weer vrijgelaten. (ANP)