Kort nieuws Economie

Hewlett-Packard ziet winst stijgen

San Francisco, 20 aug. Computerfabrikant Hewlett-Packard heeft in het derde kwartaal van het gebroken boekjaar een nettowinst geboekt van 1,77 miljard dollar (1,38 miljard euro), een stijging van 6 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Het bedrijf profiteerde vooral van de toegenomen computerverkopen. Dat heeft Hewlett-Packard gisteren bekendgemaakt. Het zijn de eerste kwartaalresulaten van Hewlett-Packard na het opstappen van bestuursvoorzitter Mark Hurd begin augustus. Sindsdien is het aandeel Hewlett-Packard met 12 procent gedaald. (ANP)

Dell boekt stijging omzet en winst

San Francisco, 20 aug. Computerfabrikant Dell heeft in het tweede kwartaal van het gebroken boekjaar een omzet geboekt van 15,5 miljard dollar (12,1 miljard euro), een stijging van 22 procent ten opzichte van dezelfde periode vorig jaar. Dat heeft Dell gisteren bekendgemaakt. De omzet is hoger dan analisten hadden verwacht. Het concern profiteerde van de toegenomen verkopen. Dell boekte in het tweede kwartaal een nettowinst van 545 miljoen dollar, tegen 472 miljoen een jaar geleden. Dell verwacht dat de vraag naar computers van zakelijke klanten zal toenemen. (ANP)

Fugro koopt Schotse consultant

Leidschendam, 20 aug. Bodemonderzoeker Fugro neemt het Schotse adviesbureau Marine Environmental Consultants (ERT) over. Dat maakte Fugro vandaag bekend. ERT verleent onderzoeks-, controle- en adviesdiensten aan onder meer olie- en gasbedrijven en aan ondernemingen die zich bezighouden met duurzame energie. Fugro gaf geen financiële details. Eerder deze maand meldde financieel directeur André Jonkman dat Fugro over 250 miljoen euro beschikt om overnames te doen. (ANP)