Kort nieuws

Two "Liger" cubs, hybrids of lions and tigresses, sleep after their birth at The World Snake King Education Farm in Tainan, Taiwan, on Sunday, Aug. 15, 2010. The farm is the first on Taiwan to manage the birth of the "ligers", but also facing a fine for violating wildlife rules, according to local media. Three cubs were born on Sunday, but one of them died almost immediately. (AP Photo) ** TAIWAN OUT **

Boete na geboorte lijgers

Na de geboorte van twee lijgers kreeg een dierentuin in Taiwan een boete van 1100 euro. De moeder is een tijgerin en vader is een leeuw. In Taiwan is het verboden om zomaar dieren te kruisen. De eigenaar zegt dat het een ongelukje was; de leeuw en de tijgerin wonen al zes jaar samen en er was nog nooit iets gebeurd.

Beer krijgt pot op kop

Een zwarte beer in Florida liep tien dagen met een plastic pot op zijn kop. Daardoor kon hij niet eten of drinken. Parkwachters hebben de beer bevrijd. Het was moeilijk om hem te vangen omdat zijn moeder zich fel verzette.

Creditcard aan bedelaar

In New York gaf Marrie Harris haar creditcard aan een bedelaar omdat ze geen geld bij zich had. Iedereen zei dat ze hem kwijt was, maar de zwerver bracht hem netjes terug. Hij kocht deo en sigaretten.

Vuurpijl onthoofdt engel

De burgemeester van Toledo schoot met een vuurpijl het hoofd van een engel op de kathedraal eraf. Hij stak vuurwerk af om een festival te openen.