Komkommernieuws

Krokodil Harry voorspelt winst Julia Gillard in Australië

CANBERRA. Na de Duitse inktvis Paul die uitslagen van WK-voetbalwedstrijden voorspelde, heeft Australië zijn eigen dier met helderziende capaciteiten. Krokodil Harry (45) heeft gisteren voorspeld dat premier Julia Gillard de parlementsverkiezingen van zaterdag wint, net als peilingen en bookmakers. De zoutwaterkrokodil moest enkele minuten nadenken voordat hij de kip met een foto van Gillard koos. Een andere vogel met de foto van de liberale oppositieleider Tony Abbott liet hij links liggen. Volgens baas Nigel Palmer van Harry weet de krokodil wat hij doet. „Hij voorspelde ook dat Spanje van Nederland zou winnen in de WK-voetbalfinale.” Palmer heeft meer vertrouwen in Harry dan in Paul. „Krokodillen zijn ongeveer 40 miljoen jaar langer in omloop dan inktvissen.” (ANP)

Prem is ijdeltuit

AMSTERDAM. Programmamaker Prem Radhakishun is de grootste ijdeltuit op de Nederlandse televisie. Mannenblad JFK legde een jury een aantal mannen voor. Onder meer Andries Knevel, Antoine Bodar, Louis van Gaal, Jeroen Krabbé en Prem werden onder de loep genomen. De juryleden zijn het er roerend over eens: Prem is van alle mannen het meest vol van zichzelf. „Ik denk niet dat hij ooit nee zegt op verzoeken van televisieprogramma’s. Hij leeft van het veroorzaken van onrust en ophef. Het heeft iets ziekelijks, maar ik kan niet helemaal duiden wat er met hem aan de hand is”, aldus jurylid Jean-Pierre Geelen. „Volgens mij is deze man heel erg ijdel en verft hij ook zijn haar”, reageert jurylid en stijlgoeroe Thijs Willekes. (de Telegraaf)

Oma’s leren strippen in Kopenhagen

KOPENHAGEN. Oma’s leren strippen in de Deense hoofdstad Kopenhagen. Een bedrijfje dat stripteasecursussen geeft, heeft een nieuwe doelgroep ontdekt. Stripfitness stort zich vanaf september op de gepensioneerde vrouwen. „Ze moeten wel op eigen kracht naar de les komen en nog fit genoeg zijn om te kunnen bewegen. Er is geen bovengrens wat de leeftijd betreft”, zegt initiatiefnemer Mill Jober. Jober hoopt met haar initiatief vrouwen die zich te oud voelen om uit de kleren te gaan, over te halen om het toch te doen. „Het is vooral de bedoeling dat ze nieuwe bewegingsvormen leren en het strippen kan ook een nieuwe impuls aan hun relatie geven.” (AD.nl)

Nederlands kind valt in berenkuil in zoo

LUNEBACH. Een Nederlands meisje (3) uit Zeeland is woensdag in een Duitse dierentuin over een hek geklommen en vervolgens in een berenkuil gevallen. Het kind kreeg van een Aziatische zwarte beer een klap in het gezicht. De vader van het meisje redde haar, maar ook hij kreeg een uithaal van het 1.90 meter lange beest. Het meisje is lichtgewond, de 34-jarige vader is er slechter aan toe. De twee verkeren niet in levensgevaar. Het ongeval gebeurde in de Eifelzoo in Lünebach. (de Telegraaf)

Backstreet Boys en NKOTB op tournee

ROTTERDAM. De Backstreet Boys gaan samen met New Kids On The Block op tournee onder de noemer Ultimate Ladies’ Night Out. De heren van deze populaire boybands uit de jaren negentig hebben uitgevogeld dat hun fans van toen inmiddels volwassen vrouwen zijn die ook nog wel eens een stapje in de wereld willen zetten. Begin deze zomer brachten de twee bands tijdens het concert van New Kids On The Block in Radio City Hall in New York het nummer ‘I Want It That Way’ van BSB. Dat is hun en hun fans zo goed bevallen dat ze nu onderhandelen met concertpromotor Live Nation om in maart samen door de VS te toeren. (AD.nl)