Hup naar buiten

Kieken Kijken

Oostkapelle Natuurinformatiecentrum Terra Maris heeft voor kinderen nieuwe dingen bedacht. Kinderen van 4 tot 6 jaar kunnen Kieken Kijken. Ze krijgen dan per groepje een reuzennest met acht eieren waar allerlei opdrachten bij zitten. Ze leren over de schorren en slikken van de Zeeuwse kust en welke jonge vogels bij welke moeder horen. Voor kinderen van 9 tot 13 jaar is er ‘Uit je plaatje’: aan de hand van foto’s kunnen ze op zoek gaan naar bepaalde plekken in de tuin. Op 21 augustus is er ‘Korren en zeeschuimen’ waarbij je een net vol schept en daarna bekijkt wat er allemaal in zit.

Aanmelden via 0118-582620. Terra Maris, Duinvlietweg 6, 4365 ND Oostkapelle.Inl www.terramaris.nl.

Leren smeden

Eind Het is moeilijk om hard metaal met een hamer in een vorm te slaan. Op woensdag 25 augustus is er een kindermiddag in Eynderhoof, in het teken van de smid en alles wat deze maakt. Vanaf 13u zijn alle ambachten in bedrijf.

Limburgs Openluchtmuseum Eynderhoof, Milderspaat 1, 6034 PL Eind (gemeente Nederweert). Open van 13-17u. Entree: € 4 volw € 2 voor kinderen.

Waterraket lanceren

Arnhem Nog drie weken kunnen kinderen Willie Wortel helpen met het testen van nieuwe uitvindingen in het Willie Wortel Waterlab in het Nederlands Watermuseum. De lancering van een echte waterraket is een van de spannende onderdelen.

Nederlands Watermuseum, Zijpendaalseweg 26-28. Inl 026-35 51 242 & www.watermuseum.nl