6 redenen om uit te gaan

1 festival

Welkom Thuis Festival

Rotterdam: Deliplein te Katendrecht. Vr 20.00u & za 15.00u. Gratis. www.theaterwalhalla.nl

Een cultureel festival dat iedereen na de vakantie welkom heet door de vakantiesfeer nog even vast te houden. Vanavond zijn er Franse chansons en een try-out van De Vakantie Monologen, een eigen productie waarin acteurs en schrijvers vakantieverhalen vertellen. Op zaterdag o.a. een creatieve craftymarkt, straattheater, kinderactiviteiten, hapjes en drankjes en optredens van de Rotterdamse Pam Feather & band en Rupa & the April Fishes uit de Verenigde Staten.

2 modeshow

Grazia PC Catwalk

Amsterdam: P.C. Hooftstraat. Zo vanaf 12.00u. www.grazia.nl

Op zondag is in de P.C. Hooftstraat in Amsterdam een mode-evenement waar internationale merken als o.a. Lanvin, Prada, Dolce&Gabbana, Etro, Corneliani, Celine en Burberry hun herfst/wintercollectie zullen tonen. De catwalk is ruim 350 meter lang en de eerste rij beschikt over 1.200 zitplaatsen, waar iedereen plaats mag nemen.

3 festival

LiteSide

Amsterdam: Cultuurpark Westergasfabriek. Vr 20 t/m zo 22 aug. Dagpas: 15 euro, 3-daagse pas: 25 euro. litesidefestival.ning.com

Oosterse en westerse kunst, muziek, dans, literatuur, film en clubcultuur ontmoeten elkaar tijdens het drie-daagse LiteSide Festival. Opening met o.a. AZIZ, He Dervish Ziya Azazi, She Dervish Valentina Lacmanovic en Ibrahim Maalouf.

4 dancefestival

Zomerkriebels

Utrecht: Vredenburg Leidsche Rijn. Za 12.00-23.00u. Kaarten: 37,50 euro. www.zomerkriebels.nl

Dancefestival Zomerkriebels heeft dit jaar vijf podia. Op het hoofdpodium staan o.a. The Crookers, Tocadisco, Marco V, Sunnery James & Ryan Marciano en Benny Rodrigues. Het Soenda podium biedt minimal en techno. Op Super Sunday staat house. Voor exclusief Nederlandse techno is er Smeerboel en wie gaat voor eclectisch, kan terecht bij Supah Dupah. Afterparties in Club Poema (techno) en in de Monza (house).

5 films/bbq/dj’s

Impakt Open Air

Utrecht: Vechtclub. Za v.a. 20.00u (bar & BBQ), aanvang films 21.00u. Gratis. www.impakt.nl

Stichting Impakt organiseert vier zomerweekeinden met korte films, een barbecue en dj’s op verschillende locaties in Utrecht. De eerste Impakt Open Air wordt zaterdag gehouden de Vechtclub. Met oud werk van de maker van Beavis and Butthead en drie films uit Finland: de minimalistische horror van Pekka Sassi (The Suburb Within), een mislukte poging van Sneeuwwitje om Disneyland te bezoeken (Pilvi Takala, The Real Snow White) en de hilarische 18+ waanzin van Erkka Nissinens Vantaa.

6 stadsstrand

Chaos aan de Schie

Delft: Lijm&Cultuur. T/m 19 sept, do-za 16.00-23.00u, zo 11.00-17.00u. www.chaosaandeschie.nl

Chaos aan de Schie biedt de komende vijf weken een restaurant en stadsstrand ineen waar ‘culinair’ en ‘cultureel’ door elkaar heen lopen. Tot en met zondag is er ‘Chillen aan de Schie’, en kun je genieten van hapjes, gerechten van de barbecue en dj’s.