5 redenen om tv te kijken

1 Animatie

Shark Tale

SBS 6, 18.55-20.30u.

Diverse Italiaanse en zwarte filmsterren leenden niet alleen hun stemmen, maar ook hun uiterlijk aan vissen in op de computer geanimeerde satire op maffiafilms. (Bergeron, Jenson en Letterman, 2004)

2 Jeugdsentiment

Fantastic Four

RTL 5, 20.30-22.30u.

Na de psychogrammen van Bat- en Spiderman nu het getroebleerde gevoelsleven van de Fantastic Four (de Vier Verdedigers heetten ze in de stripverhalen van Marvel). De film houdt zich vrijwel uitsluitend bezig met hoe de vier superhelden zijn geworden, hoe ze ermee omgaan en hoe ze er weer vanaf kunnen komen. (Tim Story, 2005).

3 Hulp

Operatie van der Most

Ned. 2, 21.20-22.00u.

In het Zeeuwse ’s Heerenhoek is Partycentrum De Geveltjes sinds de jaren 70 een begrip. Het centrum heeft ook een discotheek, Kiekieris. De discotheek heeft zware concurrentie van discotheken uit de nabij gelegen grotere steden. Lukt het Hennie van der Most om nieuw leven te blazen in Partycentrum De Geveltjes?

4 Lars von Trier

Manderlay

Ned. 2, 23.15-01.27u.

Na het verlaten van Dogville reizen Grace, haar vader en zijn bende door de zuidelijke staten van Amerika. Bij toeval komen ze bij Manderlay, een plantage waar de opheffing van de slavernij geheel aan voorbij is gegaan. Grace trekt zich het lot van de slaven aan en besluit op Manderlay te blijven. (Lars von Trier, 2005).

5 Compilatie

Lowlands

Ned. 3, 23.35-01.40u.

Rechtstreeks verslag van de achttiende editie van A Campingflight to Lowlands Paradise. Met optredens van onder anderen Snow Patrol, The National, Mumford & Sons, Anouk, Yeasayer, Die Antwoord, Queens of the Stoneage en Massive Attack.