Warmer

De temperaturen komen vanaf morgen op een hoger niveau terecht, landinwaarts tot ruim 25 graden. Daarbij schijnt de zon soms mooi, maar ook trekken flinke wolkenvelden over waaruit wat regen valt.

De warmere omstandigheden hebben te maken met het binnenstromen van zwoele lucht van boven zuidelijke gedeelten van de oceaan. Dat gebeurt aan de voorzijde van een lagedrukgebied dat boven de Britse eilanden wisselvalligheid en veel wind oplevert.

Ook bij ons merken we het een en ander van de Britse storingen. Niet vanavond, wel vannacht, met vanuit het westen een beetje regen. De neerslag markeert de overgang met de warme lucht.

In het noorden regent het in de ochtend eerst nog even, maar in de middag breekt ook daar de zon door. Bij een matige tot vrij krachtige zuidzuidwestenwind wordt het rond 24 graden aan zee tot 28 graden in Limburg. De Waddeneilanden blijven met 21 graden iets achter.

In het weekend drijft weer meer bewolking over, met soms een spat regen. Maar ook schijnt nu en dan de zon. De beste papieren zijn daarbij vaak voor het zuidoosten met maxima tussen 25 en 28 graden. De minste voor de noordwestkust, met daar ook de laagste waarden: nog altijd 20 tot 23 graden. Laat op de zondag naderen onweersbuien uit België die maandag verkoeling brengen.