Voorkeur Radio, televisie en internet

actualiteiten

EénVandaag. Drie agenten van de politie Rotterdam-Rijnmond die de gewelddadige rellen in Hoek van Holland van dichtbij meemaakten doen hun verhaal. En: de politievakbonden vinden dat er verplichte landelijke richtlijnen voor de veiligheid rond evenementen moeten komen. Ned.1, 18.15-18.40u.

Netwerk. Reportage van Siebe Sietsma uit de Pakistaanse Swatvallei, waar veel bruggen zijn weggeslagen door het water. De verslaggever spreekt onder meer met vaders wier zonen door het water zijn meegesleurd toen die een rivier overstaken op zoek naar brandhout om eten te koken.Ned.2, 20.25-20.50u.

Nova/DenHaag vandaag. Vanavond onder meer een reportage over Sail die vandaag gemaakt werd op een van de politieboten die de vaartocht van IJmuiden naar Amsterdam begeleidde.Ned.2, 22.15-22.40u.

informatief

Jong. Serie over jongeren met een bijzonder verhaal of uiterlijk. In deze aflevering trekt Manuel Venderbos een paar dagen op met Oem Imran. Zij gaat alleen de straat op in een niqaab. Venderbos bezoekt haar thuis en gaat op straat de discussie aan met omstanders. Ned.3, 19.00-19.25u.

The Culture Show. Tweede aflevering over het Edinburgh Festival. Sue Perkins vanuit de Schotse hoofdstad over de spraakmakende voorstellingen van dit jaar. Met de Porgy en Bess van de Opéra de Lyon en de eerste solotentoonstelling in het Verenigd Koninkrijk van de abstract-expressionistische schilder Joan Mitchell. En Sue vraagt advies aan cult LA praatprogrammagastvrouwen Ronna and Beverly. BBC 2, 20.00-21.00u.

documentaire

Terzake: Birma en het Westen. Het generaalsregime van Birma houdt al meer dan veertig jaar de grens van het land op slot, maar voor buitenlandse investeerders wordt de rode loper uitgerold. Onder andere Alcatel en Total zijn actief in Birma en werken samen met het generaalsregime.Canvas, 20.00-20.45u.

Koppen XL: Sekstoerisme. Reportage van het Franse tv-station M6. Pedofiele sekstoeristen verleggen hun activiteiten de laatste jaren naar Cambodja. Sommigen slagen er blijkbaar in om een kind te adopteren. Zo kopen ze een seksslaafje en proberen ze de nultolerantie van de Cambodjaanse overheid te omzeilen. De film volgt de Franse pedofielenjager Thierry Darnaudet in zijn strijd tegen de sekstoeristen en pedofielen. Eén, 21.00-21.30u.

Ik ben nog lang niet dood. Elizabeth Stopford maakte deze film over haar familie. Zij woont in het huis op het landgoed van haar oma Ruth. Daar wonen ook tante Camilla en neef Brodie. Victoria, de moeder van Elisabeth (en zus van Camilla) woont al jaren op een afgelegen boerderij in Frankrijk – gevlucht voor een tirannieke vader. Film over verzwegen misbruik en gekonkel om een erfenis veilig te stellen.Ned.2, 23.15-0.25u.

Marc Dutroux: 15 jaar na zijn gruweldaden. Documentaire van Jessica Villerius, die jarenlang met de seriemoordenaar correspondeerde, over de persoonlijke achtergrond van Dutroux.SBS6, 23.20-0.20u.

amusement

Sail 2010. Verslag van de intocht in Amsterdam van de zeilschepen die dit jaar deelnemen aan Sail. Ned.1, 19.00-20.00u.

Mistresses. Serie drie, voorlaatste aflevering. Trudi heeft spijt over haar avond met Chris en vraagt Katie of ze alles aan Richard moet opbiechten. Siobhan gaat uit met Jeff, wat Dominic jaloers maakt. De geld- en IVF-problemen van Jessica en Mark nemen toe, en Katie besluit te breken met Richard. Op weg naar een weekeind buiten de stad krijgt ze een telefoontje met schokkend nieuws.BBC 1, 22.00-23.00u.

Seven Ages of Rock. Zesde van zevendelige serie over de geschiedenis van de rockmuziek. Vanavond Left of the dial: American alternative rock. Over de alternatieve rockscene in Amerika in de periode 1980-1994, met R.E.M., Nirvana en de Pixies. Kurt Cobain is de rode draad door deze aflevering. Zijn triomf en teloorgang blijft een schaduw werpen over dit rockgenre. Verder ook beelden en muziek van onder meer Black Flag, Pearl Jam en Sonic Youth.Canvas, 22.15-23.05u.

In therapie. Elke donderdag komen Aya en Michel (Carice van Houten en Frederik Brom) hun relatie bespreken bij therapeut Paul Westervoort (Jacob Derwig).Ned.2, 22.40-23.15u.

sport

Atletiek: Diamond League Zürich. Hoogtepunten van het voorlaatste toernooi van het Europese wedstrijdcircuit.Canvas, 23.05-23.55u.

radio

Zomeravondconcert. Endymion en de BBC Singers o.l.v. David Hill in een uitvoering van A. Pärts Johannes Passion. Met Andrew Kennedy (tenor), Brindley Sherratt (bariton) en Iain Farington (orgel). Na 21.30u speelt Musica ad Rhenum van J.S. Bach de Triosonate in G BWV1038, van W.F. Bach de Fluitsonate in e BRB 17, van C.P.E. Bach de Triosonate in C Wg. 149, van W.F. Bach de Fantasia in f en van J.S. Bach de Triosonate uit Das Musikalisches Opfer.Radio 4, 20.02-23.00u.