op nrcnext.nl

Op zoek naar Yezidi’s

Zomerbloggers Janno Lanjouw en Dirk Wanrooij gingen in Armenië op zoek naar de Yezidi’s. Deze bevolkingsgroep is met slechts 1,3 procent de grootste minderheid van het land. Het onstuimige verleden van Armenië heeft dus een verbazingwekkend saaie bevolkingssamenstelling opgeleverd, maar dat maakt de Yezidi’s niet minder origineel.

Koop die ene Mad Men-jurk

De jaren 50 en 60-stijl is dankzij de serie Mad Men een trend. Maar voor wie het echt goed wil doen, is er de mogelijkheid een echte Betty-dress te bemachtigen. De tv-serie veilt nu heel veel meubels uit het kantoor en een paar jurken. De veiling duurt tot 22 augustus. De opbrengsten gaan naar City of Hope, waar onder meer onderzoek wordt gedaan naar diabetes, aids en kanker. Zoals het AD opmerkt: ‘Een aparte keuze van de organisatoren, aangezien het aantal kettingrokers in de serie bovengemiddeld is’.

Eindelijk naar Lowlands

Een heel aantal mensen vertrekken vandaag al naar Lowlands om te feesten in de 24-uurstent. Op het blog een overzicht van de favoriete artiesten van de next-redacteuren en waar je ze kunt vinden.

Vijftienjarige debuteert

Het 15-jarige Franse tienermeisje, Carmen Bramly, debuteert dit boekenseizoen met een roman. Haar boek Pastel Fauve gaat over een veertienjarig meisje dat haar maagdelijkheid verliest. Bramly beweert dat ze haar stuk ‘gewoon’ naar de uitgever stuurde waarna deze het boek meteen aanvaardde. Maar het kan er ook mee te maken hebben dat haar vader de bekende schrijver Serge Bramly is.