Mannenkinderwagen

Wie: Igor Balac (31), projectmanager bij staalbedrijf en Sun Hee Dieben (31), danseres

Wat: Stokke Xplory kinderwagen

Waar: Meent, Rotterdam

Hoe duur: circa 1.000 euro

Igor Balac: „Is dit een kinderwagen speciaal gemaakt voor mannen? Dat weet ik niet. Hij is wel lekker hoog, ik kan ‘m ook voortduwen met één hand. Onze zoon Evan zit ook hoog, dan hoef je niet zo te bukken. Achteraf hoorde ik dat de Noorse ontwerpers ’m zo hoog hebben gemaakt zodat het kind minder last heeft van uitlaatgassen.”

Sun Hee Dieben: „Het is een simpel model, maar wel stoer. Wij zijn jonge ouders en ik vind ’m daarom goed bij ons passen. Als we samen op pad zijn, duwt Igor meestal de kinderwagen. In de tram en op de trap neem je ’m zo mee. In Nederland hebben meer mensen een soortgelijke kinderwagen, maar als we in Zwitserland of Frankrijk zijn, krijgen we veel bekijks.”

    • Marleen Luijt
    • Laura van der Wal