Kort nieuws voorpagina

Vier miljoen mensen dakloos in Pakistan

Islamabad, 19 aug. In Pakistan zijn niet twee miljoen, maar vier miljoen mensen dakloos geworden door de overstromingen. Dat hebben de Verenigde Naties vandaag bekendgemaakt. Het overgrote deel van de inmiddels acht miljoen slachtoffers die dringend hulp nodig hebben heeft nog niets ontvangen. Secretaris-generaal van de VN Ban Ki-moon roept vandaag de Algemene Vergadering van de VN in spoedzitting bijeen om de noodzaak van meer internationale hulp te onderstrepen. Pagina 5

Werkloosheid opnieuw gedaald

Amsterdam, 19 aug. De werkloosheid in Nederland is opnieuw gedaald. Juli was de vijfde maand op rij dat de werkloosheid afnam. Sinds maart is het aantal Nederlanders zonder baan met gemiddeld vijfduizend per maand teruggelopen. Pagina 11

7 doden bij aanslag in Chinees Xinjiang

Urumqi, 19 aug. In de Chinese provincie Xinjiang, vorig jaar toneel van etnische onlusten, heeft zich volgens de autoriteiten vanmorgen een aanslag voorgedaan waarbij zeven mensen werden gedood en veertien gewond raakten. Pagina 4

Nieuw systeem test geluid op Schiphol

Rotterdam, 19 aug. Schiphol mag groeien als een nieuw systeem om geluidsoverlast tegen te gaan zijn vruchten afwerpt. Het systeem is een voorwaarde voor de toename van het aantal vliegbewegingen op Schiphol van 420.000 naar 510.000. Pagina 2

Goed halfjaar voor baggeraar Boskalis

Amsterdam, 19 aug. Baggerconcern Boskalis heeft een goed eerste half jaar gedraaid. De omzet en de winst van het bedrijf stegen. Ook groeide de orderportefeuille. Pagina 13

Levering fregat aan Indonesië

Amsterdam, 19 aug. Het Vlissingse DCNS gaat een fregat leveren aan de Indonesische marine. Het schip van 2.400 ton wordt gebouwd in Surabaya. De transactie heeft een waarde van 220 miljoen dollar (171 miljoen euro). Nederland ondersteunt de aankoop met een exportkrediet. Pagina 11

Oudste fossielen primitieve sponzen

Rotterdam, 19 aug. ’s Werelds oudste fossiele resten van primitieve sponzen zijn ontdekt in het zuiden van Australië. Sponzen hebben op het eerste gezicht iets van planten, maar het zijn heel primitieve dieren. Pagina 8