Kort nieuws Sport

Internacional wint voor tweede keer Copa Libertadores

PORTO ALEGRE, 19 aug. Internacional Porto Alegre heeft gisteren voor de tweede keer de Copa Libertadores gewonnen. De Braziliaanse voetbalclub was in de return van de finale in eigen stadion met 3-2 te sterk voor het Mexicaanse Chivas Guadalajara. Het eerste duel in Mexico had Internacional een week eerder al met 2-1 gewonnen. Internacional won de Zuid-Amerikaanse tegenhanger van de Champions League eerder in 2006. Internacional speelt in december in Abu Dhabi tegen onder meer Internazionale om de wereldbeker voor clubteams. Die prijs won Internacional vier jaar geleden door FC Barcelona te verslaan. (ANP)

PSV en Feyenoord in Europa League

RIJSWIJK, 19 aug. Vier Nederlandse voetbalclubs spelen vandaag in de play-offs voor de groepsfase van de Europa League. PSV trapte vanmiddag om twee uur Nederlandse tijd in Oost-Rusland af tegen Sibir Novosibirsk. Feyenoord begint om 19.15 uur aan de thuiswedstrijd tegen AA Gent. In Glasgow treedt FC Utrecht om kwart voor negen aan tegen Celtic. AZ neemt het om negen uur in Alkmaar op tegen FK Aktobe uit Kazachstan. De returns zijn volgende week donderdag. (ANP)

Phelps wint eerste race Pan Pacific

IRVINE, 19 aug. Michael Phelps is gisteren (plaatselijke tijd) goed begonnen aan de Pan Pacific zwemkampioenschappen. De veelvoudig olympisch kampioen was in het Aquatics Center het snelst op de 200 meter vlinderslag. Phelps noteerde een tijd van 1.54,11. Daarmee bleef hij de Australiër Nick D'Arcy (1.54,73) voor. De Japanner Takeshi Matsuda eindigde als derde, in 1.54,81. De 25-jarige Phelps doet later deze week voor het eerst sinds de Spelen van Peking in 2008, waar hij acht keer goud won, weer mee aan de 400 meter wisselslag. Bij de Pan Pacific kampioenschappen doen zwemmers mee uit onder meer Amerika, Australië, Japan, China en Brazilië. Het toernooi wordt elke vier jaar gehouden. (ANP)

Roeikampioen Tomkins (45) stopt

MELBOURNE, 19 aug. James Tomkins stopt met roeien. Dat maakte de drievoudig olympisch kampioen uit Australië gisteren bekend. De 45-jarige Tomkins deed zes keer mee aan de Olympische Spelen, in 1988, 1992, 1996, 2000, 2004 en 2008. Zijn eerste olympische gouden medaille behaalde hij achttien jaar geleden in Barcelona in de vier zonder stuurman. Vier jaar later verdedigde Australië, met opnieuw Tomkins in de boot, met succes de titel in Atlanta. De derde gouden medaille voor Tomkins volgde in Athene in 2004. (ANP)

Van Gerwen naar Tilburg Trappers

TILBURG, 19 aug. Theo van Gerwen keert terug op de bank bij ijshockeyclub Tilburg Trappers. De 47-jarige oud-international heeft een contract voor drie jaar ondertekend als trainer-coach. Hij speelde 427 duels voor de Trappers. De 139-voudige international volgt de Canadees Mark Pederson op, die de club verraste met de mededeling dat hij een andere baan heeft gekozen. In april verlengde hij zijn contract nog met een jaar in Tilburg. (ANP)