Kort nieuws Economie

Grontmij ziet betere tweede helft

De Bilt, 19 aug. Advies- en ingenieursbureau Grontmij heeft in het tweede kwartaal de resultaten verbeterd in vergelijking met de voorgaande drie maanden. Het bedrijf verwacht dat het bedrijfsresultaat in de tweede helft van dit jaar hoger zal uitvallen dan in de eerste zes maanden. Dat liet Grontmij vandaag weten. Het bedrijfsresultaat steeg tot 9 miljoen euro van 8 miljoen euro in het eerste kwartaal. De omzet kwam uit op 191 miljoen euro in vergelijking met 185 miljoen in de eerste drie maanden van 2010. Volgens Grontmij trok de orderportefeuille in alle segmenten in het afgelopen kwartaal licht aan. (ANP)

Kostenbesparingen helpen Simac

Amsterdam, 19 aug. Automatiseerder Simac Techniek heeft ondanks een dalende omzet de resultaten fors verbeterd. Dat bleek uit de vandaag bekengemaakte halfjaarcijfers. Kostenbesparingen hielpen Simac aan de betere resultaten. De omzet daalde met 4 procent naar 65,2 miljoen euro ten opzichte van de eerste zes maanden van 2009. Het bedrijfsresultaat kwam uit op 2,1 miljoen euro, fors meer dan de 1,4 miljoen euro die vorig jaar in de boeken stond. Onder de streep stond een bedrag van 1,4 miljoen euro terwijl er een jaar eerder een winst van 600.000 euro werd behaald. (ANP)

Draka ziet tekenen van herstel

Amsterdam, 19 aug. Kabelproducent Draka zag in de eerste helft van 2010 tekenen van voorzichtig herstel, maar zegt pas in de laatste zes maanden van dit jaar daarvan te zullen profiteren. Het bedrijf behaalde in het afgelopen halfjaar wel een omzetstijging van 12 procent, maar dat was voornamelijk te danken aan de sterk gestegen koperprijzen, zo maakte Draka vandaag bekend. Het operationeel resultaat exclusief bijzondere lasten kwam uit op 34 miljoen euro. (ANP)