Kort nieuws Economie

Koopwoningen toch weer iets goedkoper

Den Haag, 19 aug. De prijzen van koopwoningen zijn in de maand juli wederom gedaald ten opzichte van dezelfde maand een jaar eerder. In juli waren woningen gemiddeld 0,9 procent goedkoper, meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) vandaag. De prijsdaling is in de eerste zeven maanden van het jaar wel afgevlakt. Vergeleken met de voorgaande maand zijn de prijzen in juli met 0,6 procent gestegen. Over de eerste drie maanden van het jaar kwam de gemiddelde daling uit op 4 procent, voor het tweede kwartaal komt dat uit op 2 procent. De afgelopen maand bleken alleen hoekwoningen waardevast; die waren ongeveer even duur als een jaar eerder. Vrijstaande huizen, over het algemeen duurder, daalden met 2 procent het meest in prijs. (ANP)

Philips sluit deal in China over televisie

Amsterdam, 19 aug. Philips heeft een intentieovereenkomst gesloten met TPV Technology voor onder meer de distributie, marketing en het verkopen van de televisieactiviteiten in China. Dat maakte het elektronicaconcern vandaag bekend, zonder financiële details over de overeenkomst te verstrekken. Philips krijgt van TPV royalties betaald voor de licenties. TPV is een bedrijf dat is gespecialiseerd in het ontwerpen en produceren monitoren en lcd-tv’s. Philips wil met het akkoord zijn positie op de Chinese markt versterken. De overeenkomst heeft een minimumlooptijd van vijf jaar. (ANP)

Vertrouwen van consumenten stijgt

Den Haag, 19 aug. De stemming onder consumenten is voor de tweede achtereenvolgende maand verbeterd. Dit meldde het Centraal Bureau voor de Statistiek vandaag. De indicator van het consumentenvertrouwen kwam in augustus uit op min 11 tegen min 14 in juli. Daarmee is het vertrouwen terug op het niveau van eind 2009, na een geleidelijke verslechtering in de eerste helft van 2010. (ANP)

‘Rusland gaat graan importeren’

Moskou, 19 aug. Rusland gaat dit jaar weer graan importeren omdat het zelf graan tekort komt na de grote droogte die het land al weken teistert. Dat meldde de Russische krant Vedomosti vandaag. Voor het agrarische jaar 2010-2011 zou Rusland minstens 5 miljoen ton graan willen importeren, volgens de krant die bronnen bij het ministerie van Landbouw aanhaalt. Tot de droogte, waardoor een kwart van de oogst verloren is gegaan, was Rusland een van de grootste graanexporteurs ter wereld. (ANP)