Kort nieuws Binnenland

Twee man bij ruzie over wildplassen neergeschoten

Rotterdam, 19 aug. Een 45-jarige man en zijn 18-jarige zoon zijn gisteravond in Rotterdam-Zuid neergeschoten. Beiden raakten gewond aan hun bovenlichaam. De zoon was er ernstig aan toe, maar is buiten levensgevaar, zo liet de politie vandaag weten. De schutter wist te ontkomen. De vader sprak een man aan die tegen een gevel stond te plassen. Daarop ontstond onenigheid tussen de vader en een groepje mensen die bij de wildplasser hoorden. De zoon kwam zijn vader te hulp waarop iemand uit de groep op het tweetal schoot. (ANP)

Kitesurfer komt om op IJsselmeer

Schellinkhout, 19 aug. Een 26-jarige kitesurfer uit Amsterdam is gistermiddag op het IJsselmeer door een ongeval om het leven gekomen. Dit meldde de politie. Ter hoogte van Schellinkhout in Noord-Holland kwam de kitesurfer door de harde wind in de problemen. Zijn touwen raakten in de knoop, waarop hij de controle over zijn kite verloor en in volle vaart tegen een dijk vloog. Hij was op slag dood. (ANP)

Schapen succesvol tegen berenklauw

Almere, 19 aug. Een project van Staatsbosbeheer in Almere om schapen in te zetten tegen de giftige reuzenberenklauwplant blijkt effectief. De organisatie liet in maart ruim zestig schapen los in een bosgebied van tachtig hectare. In juni werd het aantal opgeschroefd naar driehonderd. De dieren aten ruim driekwart van de aanwezige bereklauw op. Het gif van de soms wel vier meter hoge planten kan brandwonden en zelfs blindheid veroorzaken. Hij is bovendien moeilijk te bestrijden. (ANP)