Film van de dag

Galaxy Quest (1999) Pers: Tim Allen, Alan Rickman, Sigourney Weaver Dir: Dean Parisot Ref: GAL016AA Photo Credit: [ Dreamworks Llc / The Kobal Collection / Close, Murray ] Editorial use only related to cinema, television and personalities. Not for cover use, advertising or fictional works without specific prior agreement The Picture Desk

Galaxy Quest. Een groepje tweederangsacteurs die ooit samen in een sf-televisieserie speelden, reist 25 jaar nadat de serie is gestopt van bijeenkomst naar beurs om voor fans handtekeningen op oude foto’s te zetten. Tijdens zo’n bijeenkomst wordt de voormalige kapitein (Tim Allen) aangesproken door aliens in nood. De acteur denkt dat hij met enthousiaste fans te maken heeft, maar het blijken echt buitenaardse wezens aliens te zijn. Galaxy Quest haalt veel goede grappen uit de botsing van de gewone, de televisie- en de buitenaardse werkelijkheid. (Dean Parisot, 1999, VS),BBC1, 23.35-1.10u.

André Waardenburg

    • André Waardenburg